BACK TO
TOP
Αιγοπροβατοτροφία

Φάρμακο για την οζώδη δερματίτιδα τα Σχέδια Βελτίωσης

Κατεύθυνση για ενίσχυση µέσω Σχεδίων Βελτίωσης από το νέο Πρόγραµµα Αγροτικής Ανάπτυξης όσων µονάδων χτυπήθηκαν από οζώδη δερµατίτιδα, έδινε ο πρώην πλέον υφυπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Παναγιώτης Σγουρίδης, κατά τη διάρκεια της περιοδείας του στις περιοχές του Έβρου, σύμφωνα με το δημοσίευμα της Agrenda.

Φάρμακο για την οζώδη δερματίτιδα τα Σχέδια Βελτίωσης

2
0

«Εκεί που µπορώ να δεσµεύσω την πολιτεία είναι να ενισχυθούν οι µονάδες που επλήγησαν αλλά και οι µονάδες του Έβρου γενικότερα, από το πρόγραµµα αγροτικής ανάπτυξης µέσω Σχεδίων βελτίωσης, τα οποία µπορούν να τρέξουν από 1-1-16. ∆εν µπορώ να δεσµευτώ για περισσότερα χρήµατα το 2015 όταν εκκρεµούν ακόµη οι αποζηµιώσεις του 2014», δήλωσε χαρακτηριστικά στα παράπονα των κτηνοτρόφων της περιοχής.

Επιπλέον, εξήγγειλε την απόφασή του για δηµιουργία στα σύνορα περιοχής ειδικού υγειονοµικού καθεστώτος σε συνεργασία µε την ΕΕ, ώστε να πάψουν τα πλήγµατα από «εισαγόµενα νοσήµατα».

 

Εµπάργκο ως τέλος Σεπτεµβρίου

Εν τω µεταξύ σε καραντίνα ως τις 30 Σεπτέµβρη τέθηκε ο Έβρος, από τον οποίο δεν επιτρέπεται αποστολή ζώντων βοοειδών, άγριων µηρυκαστικών και σπέρµατος βοοειδών προς άλλα µέρη της Ελλάδας, την Ευρώπη και τρίτες χώρες.

Επίσης, απαγορεύθηκε η διάθεση στην αγορά, εκτός Έβρου, εµπορευµάτων, όπως νωπό κρέας, προϊόντα µε βάση κρέας και γαλακτοκοµικά προϊόντα βοοειδών και αµεταποίητα υποπροϊόντα.

 

Με έξοδα του υπουργείου ο εµβολιασµός

Τον άµεσο εµβολιασµό των περίπου 20.000 βοοειδών και την κάλυψη από κρατικούς πόρους της όποιας διαφοράς προκύψει τιµολογιακά, στην αντικατάσταση του ζωικού κεφαλαίου, από τις τιµές, προβλέπει η σχετική ΚΥΑ, ανακοίνωσε ο κ. Σγουρίδης. Παράλληλα τόνισε πως ζητήθηκε εξασφάλιση εµβολίων από  τη µόνη παρασκευάστρια εταιρεία και έγκριση του σκευάσµατος από τον ΕΟΦ, ενώ «κλείδωσε» η πίστωση για την απευθείας αγορά του εµβολίου µε χρήµατα του υπουργείου.

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία