BACK TO
TOP
Αιγοπροβατοτροφία

Και γάλα για γιαούρτι στην ενίσχυση παραγωγής στα νησιά

Στο ΦΕΚ η απόφαση για ενίσχυση γάλακτος για παραγγή τυριών και γιαούρτης στο Αιγαίο.

Και γάλα για γιαούρτι στην ενίσχυση παραγωγής στα νησιά

0
0

Για το έτος 2015 (οικονομικό έτος 2016) το συνολικό ύψος της ενίσχυσης που καλύπτεται από Κοινοτική Χρηματοδότηση ανέρχεται σε 3.439.200 ευρώ, σύμφωνα με τη σχετική Υπουργική Απόφαση για «Συμπληρωματικά μέτρα για την εφαρμογή του Κοινοτικού καθεστώτος, όσον αφορά την ενίσχυση της τοπικής παραγωγής γάλακτος που προορίζεται για την παραγωγή παραδοσιακών τυριών στα μικρά νησιά του Αιγαίου Πελάγους – Καν (ΕΚ) 1405/2006 του Συμβουλίου (Β’2117/30.9.2009), όπως τροποποιήθηκε και ισχύει», την οποία υπογράφει ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μάρκος Μπόλαρης.

Μάλιστα, σχετικά με την ανακοίνωση του υπουργείου με δεδομένη τη δομή της οικονομίας των ελληνικών μικρών νησιών του Αιγαίου Πελάγους και κυρίως των μικρών νησιών που έχουν μειωμένο τουρισμό, δομή που χαρακτηρίζεται από τη μεγάλη εξάρτησή τους από τη γεωργική-κτηνοτροφική δραστηριότητα, η Υπουργική Απόφαση στοχεύει στην ενίσχυση της τοπικής παραγωγής γάλακτος.

Πιο συγκεκριμένα η Απόφαση περιλαμβάνει:

α) την ανακατανομή τομεακού προϋπολογισμού εντός του συνολικού προϋπολογισμού του 2015 (573.200 ευρώ από τον τομέα των ελαιώνων στον γαλακτοκομικό τομέα)

β) την συμπερίληψη για ενίσχυση και των ποσοτήτων γάλακτος που μεταποιούνται σε γιαούρτι και όχι σε μόνο αυτών που μεταποιούνται σε παραδοσιακά τυριά από 1/1/2016.

Βάσει της απόφασης ισχύουν τα εξής:

Άρθρο 1

Τροποποίηση της αριθ. 328609/28.9.2009 απόφασης (Β΄2117/30.9.2009), όπως τροποποιήθηκε και ισχύει η αριθ. 328609/28.9.2009 απόφαση τροποποιείται ως εξής:

1. Στο τέλος του άρθρου 5 της αριθ. 328609/28.9.2009 απόφασης προστίθεται εδάφιο ως εξής:

«Για το έτος 2015 (οικονομικό έτος 2016) το συνολικό ύψος της ενίσχυσης που καλύπτεται από Κοινοτική Χρηματοδότηση ανέρχεται σε τρία εκατομμύρια τετρακόσιες τριάντα εννιά χιλιάδες διακόσια ευρώ (3.439.200 ευρώ), σε εφαρμογή του άρθρου 32 παρ. 3 περ. β' του Κανονισμού 181/2014»

2. Όπου στην αριθ. 328609/28.9.2009 απόφαση γίνεται αναφορά στην ενίσχυση του γάλακτος για την παραγωγή παραδοσιακών τυριών, νοείται η ενίσχυση γάλακτος για την παραγωγή παραδοσιακών τυριών και για την παραγωγή γιαούρτης, από γάλα που παράγεται και μεταποιείται στα μικρά νησιά του Αιγαίου.

Άρθρο 2

Έναρξη ισχύος

1. Η παρ. 1 του άρθρου 1 αρχίζει να ισχύει από δημοσίευση της παρούσας στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

2. Η παρ. 2 του άρθρου 1 αρχίζει να ισχύει από την 1η Ιανουαρίου 2016, σε εφαρμογή της παρ. 1 του άρθρου 32 του Κανονισμού 181/2014.

 

Βρείτε εδώ ολόκληρη τη σχετική απόφαση με τα Συμπληρωματικά μέτρα για την ενίσχυση παραγωγής γάλακτος στα νησιά Αιγαίου.pdf

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία