BACK TO
TOP
Αγορά Προϊόντων

Λίρα και Brexit πιέζουν το γαλλικό βοδινό

Ανησυχία προκαλεί στους Γάλλους κτηνοτρόφους βοδινού κρέατος η σκληρή στάση της βρετανίδας πρωθυπουργού, Τερέζα Μέι, όσον αφορά την έξοδο της χώρας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς θα σηµάνει αυξηµένους εξαγωγικούς και εισαγωγικούς δασµούς για τα προϊόντα που θα διακινούνται από και προς τη Βρετανία, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Agrenda.

Λίρα και Brexit πιέζουν το γαλλικό βοδινό

1
0
 Επιπλέον, η πτωτική λίρα θα αναγκάσει τους Ιρλανδούς εξαγωγείς βοδινού κρέατος να αφήσουν τη Βρετανία και να στραφούν σε άλλες αγορές εντός ΕΕ αυξάνοντας τις πιέσεις στο ενδοκοινοτικό εµπόριο για το προϊόν. «Η υποτίµηση της λίρας καθιστά λιγότερο ελκυστικό το ιρλανδικό βοδινό κρέας. Αυτό λογικά θα ωθήσει τους Ιρλανδούς εξαγωγείς να στραφούν σ’ άλλες αγορές», αναφέρει χαρακτηριστικά στην ιρλανδική εφηµερίδα Farmers Journal ο Ζαν-Πιέρ Φλερί πρόεδρος της Γαλλικής Ένωσης Βοοειδών (Fédération Nationale Bovine)

Σύµφωνα µε τα στοιχεία του γαλλικού υπουργείου οικονοµικών οι γαλλικές εισαγωγές τροφίµων από το Ηνωµένο Βασίλειο αγγίζουν τα 2,5 δισ. ευρώ, ενώ οι Γάλλοι εξάγουν τρόφιµα αξίας 4,5 δισ. ευρώ προς τη βρετανική αγορά. Οποιαδήποτε επιβολή δασµού µπορεί να προκαλέσει πληθωρισµό στις τιµές των τροφίµων ή να συµπιέσει τις τιµές, προειδοποιούν οι Γάλλοι. 

Να σηµειωθεί, τέλος, ότι οι τιµές µέσα στον Ιανουάριο για τα µοσχάρια της ΕΕ ήταν κατά µέσο όρο γύρω από τα 3,74 ευρώ το κιλό, σύµφωνα µε το Παρατηρητήριο Βοδινού Κρέατος της Κοµισιόν. Λίγο ψηλότερα µεταξύ 3,75-3,80 ευρώ το κιλό κινήθηκαν τα ιρλανδικά βοδινά, ενώ τα γαλλικά δεν ξεπέρασαν τα 3,34 ευρώ το κιλό.
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία