BACK TO
TOP
Αιγοπροβατοτροφία

Με ξύλινο στάβλο και το κλειδί στο χέρι βιώσιμη κτηνοτροφία

Μια φόρµουλα κινητροδότησης νέων ηλικιακά ανθρώπων που ζουν στην περιφέρεια, ούτως ώστε να εισέλθουν στον πρωτογενή τοµέα της ζωικής παραγωγής, µε συνδυαστική χρηµατοδότηση της κατασκευής στάβλων τελευταίας τεχνολογίας, σε ποσοστό έως και 100%, µελετά το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίµων, σύμφωνα με δημοσίευμα της Agrenda που κυκλοφόρησε στα περίπτερα το Σάββατο 9 Δεκεμβρίου.

Με ξύλινο στάβλο και το κλειδί στο χέρι βιώσιμη κτηνοτροφία

2
1

Πληροφορίες της Agrenda αναφέρουν επί τούτου, ότι ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου έλαβε πριν λίγο καιρό από τον πρόεδρο του Αγροτικού-Γαλακτοκοµικού Συνεταιρισµού Καλαβρύτων και της ΝΕΑΣ ΠΑΣΕΓΕΣ Παύλο Σατολιά µια ενδιαφέρουσα πρόταση επ’ αυτού, µε αφορµή και την επικείµενη προκήρυξη των Σχεδίων Βελτίωσης.

Χρηµατοδοτικά εργαλεία

Η βασική ιδέα της πρότασης Σατολιά συνοψίζεται στην δυνατότητα πολλαπλής χρηµατοδότησης νέων ή/και νεοεισερχόµενων κτηνοτρόφων µέσω των Σχεδίων Βελτίωσης που έρχονται, έτερων χρηµατοδοτικών εργαλείων από το Πρόγραµµα Αγροτικής Ανάπτυξης, αλλά και κεφαλαίων ιδιωτικών εταιρειών για την κατασκευή µονάδων.

Τέτοια ιδιωτική επιχείρηση µπορεί να είναι για παράδειγµα ένας συνεταιρισµός  (π.χ. Καλάβρυτα) ή µια εταιρεία (π.χ. Αµφιγάλ), που έχουν έννοµο συµφέρον να «συγκρατήσουν» τους νέους ηλικιακά ανθρώπους στον τόπο τους.

Ζητούµενο, σ’ αυτήν την κατεύθυνση είναι να κατασκευαστούν µαζικά οι στάβλοι των ενδιαφερόµενων και γιατί όχι µε οµοιόµορφο τρόπο (π.χ. να είναι από ξύλο) και σχέδιο ή προδιαγραφές, ώστε να ταιριάζουν στο φυσικό τοπίο, να µειωθεί δραστικά ή ακόµα καλύτερα να εκµηδενιστεί, το κεφάλαιο που απαιτείται ως ίδια συµµετοχή από τον κτηνοτρόφο, αλλά και να αποτελέσει πιλότο το project για την κατασκευή τέτοιων εγκαταστάσεων στο µέλλον.

Διαβάστε ολόκληρο το δημοσίευμα της Agrenda


Σχόλια (1)
Προσθήκη σχολίου

10-12-2017 21:37Δημητρης

Θελω συνεχεις ενημερωση για κτηνοτροφικα.Ευχαριστω.

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία