BACK TO
TOP
Μοντέρνες Καλλιέργειες

Βάλτε ρίγανη τώρα

Η Ελληνική ρίγανη, Origanum vulgare, θεωρείται η καλύτερη του κόσμου, γι’ αυτό είναι και περιζήτητη, έχοντας άριστη ποιότητα όχι μόνον όταν είναι αυτοφυής, αλλά και όταν καλλιεργείται στο περιβάλλον του Ελλαδικού χώρου.

Στροφή προς τα έξω για την ελληνική ρίγανη

1
9

Η δημιουργία εμπορικής φυτείας ρίγανης γίνεται με σπόρο. Τα σπορεία, για την απόκτηση σποροφύτων για φθινοπωρινή εγκατάσταση φυτείας, ετοιμάζονται τώρα ώστε τα σπορόφυτα να μεταφυτευθούν Οκτώβριο.

Για κάθε στρέμμα που θα καλλιεργηθεί με γυμνόρριζα σπορόφυτα χρειάζονται 8-10 τ. μ. σπορείου  αρκεί να φυτρώσει καλά ο σπόρος. Το επιφανειακό έδαφος των σπορείων πρέπει να εμπλουτίζεται σε βάθος 8-10 εκ. με λεπτή ποταμίσια άμμο και τύρφη και να ισοπεδώνεται με σανίδα πριν τη σπορά. Περί τα 2 γρμ. σπόρου ανά τ.μ. είναι συνήθως επαρκούν για να ληφθούν 700-800 φυτά ανά τ. μ. που είναι και το ζητούμενο.

Η ρίγανη αναπτύσσεται σε μεγάλη ποικιλία εδαφών και κλιμάτων από παραθαλάσσιες έως ορεινές περιοχές στη νησιώτικη και την ηπειρωτική Ελλάδα σε πλούσια και φτωχά εδάφη.

Σχόλια (9)
Προσθήκη σχολίου

06-10-2016 18:35ΒΟΥΛΑ

ΕνδιαφερόμΕ για σπόρο Λιβάνης orugahum και πόσο ατηχηζηκαι που μπορώ να τον βρο

Απάντηση

26-08-2014 13:44Μαργαρίτα

Πρόσφατα ταξίδεψα στην Κύπρο και δοκίμασα κι εκεί τη ρίγανη. Το άρωμά της ήταν σημαντικά πιο έντονο. Αυτό, βέβαια δε σημαίνει απαραίτητα ότι είναι και καλύτερη γιατί όλα είναι θέμα γούστου τελικά...

Απάντηση

04-08-2014 20:22Ελευθερία

το επιφανειακό εδαφος του σπορείου εμπλουτίζεται με αμμο ποταμίσια

Απάντηση

15-09-2013 13:28Διαμαντής Μανεσιώτης

Ενδιαφέρομαι για σπόρο Origanum vulgare τιμή προιόντος και που διατίθεται ..... Ευχαριστώ.

Απάντηση

09-09-2013 10:27Ιωάννης

Για την παραγωγή ρίγανης και ριγανελαίου ενδιαφέρομαι να ενημερωθώ. Σας ευχριστώ.

Απάντηση

09-09-2013 10:23Ιωάννης

Για την παραγωγή ρίγανης και ριγανελαίου ενδιαφέρομαι να ενημερωθώ. Σας ευχριστώ.

Απάντηση

11-09-2012 01:23 Σταθης

Οι εμποροι φιλε Δημητρη θα σου την παρουν σε πολυ χαμηλη τιμη και ειναι λιγοι αυτοι που πληρωνουν. Απο την αλλη σε μεμονομενους πελατες υπαρχει τρομερα μεγαλος ανταγωνισμος... Γενικα τα τελευταια χρονια εχουν δυσκολεψει πολυ τα πραγματα στην αγορα. Τα τελευταια χρονια εντυπα και μη μεσα επικοινωνιας παρασυρουν τους παραγωγους σε λυσεις "χρυσαφι". Γιατι ποτε δεν αναφερουν λυσεις για την προωθηση της παραγωγη τους...; Ας απαντησω λοιπον και σε αυτο, γιατι τα περισσοτερα αρθρα υποκινουνται απο μεγαλοεμπορους ωστε με την μεγαλη προσφορα προιοντος να καρπονονται ακομη χαμηλοτερες τιμες!!!

Απάντηση

04-09-2012 22:02Δημητρης

Καλησπέρα, Ήθελα να ρωτήσω αν η διάθεση μπορεί να γίνει απο εμπόρους (αν υπάρχουν δηλαδή) ή μόνο λιανικής σε μεμονωμένους πελάτες;

Απάντηση

27-08-2012 22:59Γεωργιος Συριγωνακης

αρκετα ενδιαφερουσα η επισημανση σου. τον τελευταιο καιρο μηχανευομαι λυσεις-προτασεις για κατι παρομοιο. ομως δεν βρισκω καταλληλη ενημερωση . σ ευχαριστω αν μπορεις δωσε μου καποιες περισσοτερες πληροφοριες με τιμη γιωργος

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία