BACK TO
TOP
Ηλίανθος

Βάση τα 40 λεπτά στον ηλίανθο, συν 2 λεπτά πληρώνει η Ορεστιάδα

Στα 40 λεπτά το κιλό κλείδωσε τελικά η τιμή για τα συμβόλαια στον ηλίανθο, επίπεδο σαφώς χαμηλότερο από τα 45 λεπτά που προσδοκούσαν οι παραγωγοί το προηγούμενο διάστημα, το οποίο όμως δεν αποκλείει μια ανοδική αναπροσαρμογή τους επόμενους μήνες, αφού τις τελευταίες ημέρες διαφαίνεται ένας εντεινόμενος ανταγωνισμός ανάμεσα στις βιομηχανίες για εξασφάλιση πρώτης ύλης.

21_pin_38

202
1

Τη σπίθα του ανταγωνισμού φαίνεται να ανάβει σε πρώτη φάση και η Ένωση Ορεστιάδας, η οποία ανακοίνωσε πως θα πληρώσει επιπλέον 2 λεπτά σε όσους παραγωγούς απευθυνθούν στο κατάστημα εφοδίων της Ένωσης για τις αναγκαίες εισροές της καλλιέργειας, με την προϋπόθεση ότι θα παραδώσουν κιόλας την παραγωγή τους στην ΕΑΣ.

Πριμ δύο λεπτών εξασφαλίζουν και οι ποικιλίες με υψηλή απόδοση σε έλαιο. Πάντως στις τάξεις των παραγωγών η βάση των 40 λεπτών δεν φαίνεται να ικανοποιεί και είναι δύσκολο να οδηγήσουν σε εκτεταμένες καλλιέργειες ηλίανθου, κάτι που με τη σειρά του θα μπορούσε στην πορεία να πυροδοτήσει μια ανοδική αντίδραση των τιμών.

Ξεφυλλίστε και κατεβάστε σε υψηλή ανάλυση το Φύλλο 959 της Agrenda
Σχόλια (1)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία