BACK TO
TOP
Βαμβάκι

Σβήνει τα καμίνια του το εργοστάσιο της ΕΒΖ στο Πλατύ

Αυλαία και επισήμως την Πέμπτη 20 Νοεμβρίοιυ για τη φετινή καμπάνια ζάχαρης, στο Πλατύ Ημαθίας.

Σβήνει τα καμίνια του το εργοστάσιο της ΕΒΖ στο Πλατύ

1
0

Το εργοστάσιο στο Πλατύ Ημαθίας που άρχισε να παραλαμβάνει τεύτλα από τις 6 Σεπτεμβρίου, από ώρα σε ώρα και σίγουρα μέχρι το βράδυ της Πέμπτης 20 Νοεμβρίου, θα σβήσει τα καμίνια του.

Πιθανότατα, ωστόσο, δεν θα πρόκειται για οριστικό κλείσιμο της μονάδας για φέτος. Και αυτό γιατί μπορεί να τελείωσαν τα αποθέματα σε α’ ύλη και οι παραλαβές από Ορεστιάδα, Σέρρες, Ημαθία, Πέλλα, Λάρισα και Δυτική Μακεδονία, όμως εξακολουθεί να εκκρεμεί το τί θα γίνει με την παραγωγή των πάνω από 6.000 στρεμμάτων καλλιέργειας, που δεν έχουν συγκομιστεί ακόμη, λόγω των συνεχόμενων βροχοπτώσεων.

Η διοίκηση της ΕΒΖ, όπως έγραψε ήδη από τη Δευτέρα 17 Νοεμβρίου το Agronews, είχε υποσχεθεί στους παραγωγούς  ότι μέχρι σήμερα θα ανακοινώσει τι σκέφτεται να κάνει με το συγκεκριμένο θέμα και φαίνεται ότι θα τηρήσει την υπόσχεσή της, αφού είναι και αυτό ζήτημα λίγων ωρών (ίσως κι αύριο στην ετήσια γενική συνέλευση της ΕΒΖ) να ξεκαθαρίσει. Κατά πάσα, μάλιστα, πιθανότητα, η απόφαση θα ικανοποιεί τους παραγωγούς, διότι όπως πληροφορούμαστε το  σενάριο μιας μίνι καμπάνιας, μόλις το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες και στεγνώσουν τα χωράφια, μάλλον κερδίζει πόντους, έναντι της άλλης λύσης που είναι η παραπομπή των παραγωγών στον ΕΛΓΑ για αποζημιώσεις.

Εφόσον επιβεβαιωθεί η φημολογία ότι θα πάμε σε μίνι καμπάνια, μιλάμε για επανέναρξη λειτουργίας του εργοστασίου στο Πλατύ (σ.σ. έχει ξαναγίνει στο παρελθόν) για ένα χρονικό διάστημα της τάξης των 5-6 ημερών, καθώς περίπου τόσος είναι ο απαιτούμενος χρόνος, προκειμένου να γίνει η επεξεργασία των σχεδόν 50.000 τόνων τεύτλων, που υπολογίζεται ότι παραμένουν ακόμη κάτω από τη γη, επειδή δεν μπορούν να μπουν οι τευτλοεξαγωγείς να τα συγκομίσουν. Σε άλλη περίπτωση, οι παραγωγοί δηλώνουν πως θα προχωρήσουν σε δυναμικές κινητοποιήσεις, καθώς θεωρούν πως από τον ΕΛΓΑ δεν πρόκειται να πάρουν αποζημιώσεις για το 100% της ζημίας που θα υποστούν. Ίδωμεν…

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία