BACK TO
TOP
Βαμβάκι

Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για την φαρμακευτική κάνναβη

Υπερψηφίστηκε από ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ, ΔΗΣΥ και Ποτάμι το νομοσχέδιο για την παραγωγή φαρμακευτικής κάνναβης στην Ολομέλεια της Βουλής. Κατά τάχθηκαν ΝΔ, ΚΚΕ, Χρυσή Αυγή και Ένωση Κεντρώων.

Διαθέσιμη πλέον η θεραπευτική κάνναβη στα ιταλικά φαρμακεία

4
0

Νωρίτερα, ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για την παραγωγή φαρμακευτικής κάνναβης τόνισε ότι «η Ελλάδα δεν μπορεί να παραμένει δέσμια οπισθοδρομικών προσεγγίσεων, πρέπει να συγκρουστούμε με τα κυκλώματα προώθησης των ναρκωτικών». Ζήτησε δε το νομοσχέδιο να περιλάβει πρόβλεψη για προσωπική καλλιέργεια κάνναβης για ιατρική χρήση.

Πρότεινε επίσης μετά από ένα χρόνο δοκιμαστικής εφαρμογής της παραγωγής φαρμακευτικής κάνναβης να συζητηθεί μεθοδικά η αποποινικοποίηση και η ψυχαγωγική χρήση κάνναβης από τους ενήλικες, λέγοντας ότι δεν πρέπει να κλείνουμε τα μάτια στην ανεξέλεγκτη και παράνομη χρήση χασίς.

Σε σκληρή γραμμή κινήθηκε ο εισηγητής της ΝΔ, Κώστας Βλάσσης παρά την ηπιότερη προχθεσινή στάση του στις επιτροπές. «Αν ο κ. Καρανίκας θέλει την Ελλάδα να την κάνει όπως την έχει στο μυαλό του, έναν ατελείωτο μπάφο, εμείς δεν θα το επιτρέψουμε για εμάς και για τα παιδιά μας», είπε ο εισηγητής της ΝΔ που έχει προαναγγείλει καταψήφιση του νομοσχεδίου.

«Υπέρ» του σχεδίου, στην ψηφοφορία πάντως στις επιτροπές δήλωσαν ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ, ΔΗΣΥ, παρά τις αρχικές επιφυλάξεις, και Ποτάμι.

Το ΚΚΕ καταψήφισε και ζήτησε την απόσυρσή του, χαρακτηρίζοντας «πρόκληση» την επιχειρηματολογία της κυβέρνησης για προσέλκυση επενδύσεων.

«Κατά» δήλωσε η Χρυσή Αυγή. Επιφυλάξεις η Ένωση Κεντρώων και κάπως έτσι φαίνεται ότι θα κινηθούν οι ψήφοι και στη σημερινή συνεδρίαση της Ολομέλειας.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία