BACK TO
TOP
Food insider

Νέο ζυθοποιείο για τη Ζυθοποιία Μακεδονίας Θράκης στην Κομοτηνή

Σε νέα επένδυση για την κατασκευή νέου ζυθοποιείου στην Κομοτηνή προχώρησε η Ζυθοποιία Μακεδονίας Θράκης. Η νέα παραγωγική μονάδα ξεκίνησε να λειτουργεί και πρόκειται για μία κίνηση που έρχεται να ενισχύσει την παραγωγική δραστηριότητα της επιχείρησης στον τομέα της μπύρας τα επόμενα χρόνια.

neo-ergostasio-zithopoia

Γιώργος Λαμπίρης

462
1

Η εταιρεία έχει καταρτίσει νέο επενδυτικό πλάνο για τη διετία 2024-2025, το οποίο θα στηριχθεί σε ενίσχυση από το πρόγραμμα «Ελλάδα 2.0-Έξυπνη Μεταποίηση». Προβλέπει τον περαιτέρω εκσυγχρονισμό της βιομηχανικής παραγωγής, την προσθήκη νέας γραμμής εμφιάλωσης καθώς και ρομποτικών συστημάτων στους χώρους αποθήκευσης αλλά και επενδύσεις στον τομέα του ποιοτικού ελέγχου. Το συνολικό ύψος των επενδύσεων από πλευράς της Ζυθοποιίας Μακεδονίας Θράκης ανέρχεται στα 11 εκατομμύρια ευρώ.

Η εταιρεία που παράγει τη μπύρα «Βεργίνα» αναπτύσσεται σταδιακά τα τελευταία χρόνια καθώς τα καθαρά έσοδα από πωλήσεις διαμορφώθηκαν το 2022 σε 26,19 εκατ. ευρώ, έναντι 22,72 εκατ. ευρώ κατά την εταιρική χρήση του 2021, παρουσιάζοντας αύξηση 15,3%. Η ζυθοποιία αύξησε τον όγκο πωλήσεων μπύρας, γεγονός που αποτυπώνεται και στα οικονομικά της μεγέθη. Το 2023 η εταιρεία κινήθηκε περαιτέρω ανοδικά με κύκλο εργασιών στα 30,6 εκατ.ευρώ και με κέρδη προ φόρων 3,6 εκατ.ευρώ. Σημειώνεται ότι ένα μέρος της παραγωγής της κατευθύνεται και στις εξαγωγές προς τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Αυστραλία, όπου υπάρχει ελληνική ομογένεια.

Ανοδικά το σύνολο της αγοράς μπύρας το 2023

Σε ό,τι αφορά το 2023 η κατηγορία της μπύρας στο σύνολό της κινήθηκε ανοδικά στο σύνολό της κατά 3,3% σε όγκο πωλήσεων, παρά τις ακραίες καιρικές συνθήκες που επικράτησαν τους μήνες Μάιο και Ιούνιο, κατά τους οποίους επηρεάστηκαν σημαντικά οι πωλήσεις. Η καλοκαιρινή περίοδος ευνόησε την αύξηση του όγκου πωλήσεων, ενώ τον Σεπτέμβριο η αγορά δέχτηκε ένα ισχυρό πλήγμα από την κακοκαιρία Daniel. Παρόλ’ αυτά το τελευταίο τρίμηνο της περσινής ευνοήθηκε λόγω των καλών καιρικών συνθηκών, γεγονός που ενίσχυσε την κατανάλωση για τον κλάδο.

Σχόλια (1)
Προσθήκη σχολίου

29-03-2024 12:01Δερμανοπουλος Αλέξανδρος

Καλημέρα από Γαλλία Εδώ και χρόνια πολλές εταιρείες ζυθοποιείας στην Ευρώπη έχουν βγάλει βαρελάκια των 5 λίτρων..και ευχαριστούν πολύ κόσμο της μπύρας..εσείς πως και δεν βγάλατε ακόμη..;

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία