BACK TO
TOP
Green reports

Άνοδο 17,2% στην παραγωγή ελαιοκράμβης στην Ευρώπη

Η παραγωγή ελαιοκράμβης της ΕΕ επιστρέφει σε κανονικά επίπεδα παρά τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες, σύμφωνα με τις τελικές εκτιμήσεις της ευρωπαϊκής αγροτοσυνδικαλιστικής οργάνωσης, Copa – Cogeca, για την παραγωγή των ελαιούχων σπόρων στην ΕΕ των 27 για την περίοδο εμπορίας 2013/4. Συγκεκριμένα, το διάστημα 2012/13 η παραγωγή ελαιούχων σπόρων στην ΕΕ κινήθηκε στους 24.109,1εκατ. τόνους. Οι προβλέψεις για την καλλιεργητική περίοδο 2013/14 είναι ότι οι ευρωπαίοι παραγωγοί θα σπείρουν 27.381, 0 εκατ. τόνους ελαιούχων σπόρων.

Άνοδο 17,2% στην παραγωγή ελαιοκράμβης στην Ευρώπη

0
0
Η παραγωγή ελαιοκράμβης των ΕΕ - 27 εκτιμάται ότι θα ανέβει έως και κατά 17,2% για να φτάσει 20,4 εκατ. τόνους. Αυτό δείχνει την ανθεκτικότητα της καλλιέργειας και την ικανότητά της να επιβιώνει σε κακές καιρικές συνθήκες. Η καλλιέργεια του ηλίανθου φαίνεται, επίσης, πολλά υποσχόμενη, αλλά δεν έχει ακόμη γίνει η συγκομιδή, αναφέρει σε δελτίο Τύπου η Copa-Cogeca

Η εκτίμηση αυτή ήρθε μετά την αξιολόγηση της κατάστασης της αγοράς από την ομάδα εργασίας για τους ελαιούχους σπόρους της Copa - Cogeca. Ο πρόεδρος της ομάδας εργασίας, Gerard Tubery από τη Γαλλία δήλωσε σχετικά: «Τα στοιχεία δείχνουν ότι το σύνολο της παραγωγής ελαιούχων σπόρων στην ΕΕ-27 ανήλθε σε 27.381 εκατ. τόνους για το 2013/14 σημειώνοντας μια αύξηση έως 11,9% στα επίπεδα των τελευταίων χρόνων.

Και συνέχισε: «η καλή σοδειά στην ΕΕ θα βοηθήσει να εξασφαλιστεί μια καλή προσφορά των πρωτεϊνών για τον τομέα της κτηνοτροφίας της ΕΕ κατά το τρέχον έτος, εν μέσω εντάσεων στην παγκόσμια αγορά. Οι αγρότες της ΕΕ πρέπει να έχουν πρόσβαση σε όλα τα διαθέσιμα εργαλεία, όπως τα προϊόντα προστασίας των καλλιεργειών για να εξασφαλιστεί μια καλή συγκομιδή ελαιοκράμβης και να διατηρήσουν τα μερίδια αγοράς στην παγκόσμια αγορά»

Ολοκληρώνοντας , ο Γενικός Γραμματέας  της Copa – Cogeca, Πέκα Πέσονεν, δήλωσε: «το γεγονός ότι η ΕΕ εξακολουθεί να είναι σημαντικός εξαγωγέας ελαιοκράμβης στην παγκόσμια αγορά δείχνει ότι δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος στην ΕΕ για την παραγωγή τροφίμων και την παραγωγή καυσίμων»
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία