BACK TO
TOP
Green reports

Σε διαβούλευση Σχέδιο Νόμου για τα φωτοβολταϊκά

Νέες ταρίφες στα φωτοβολταϊκά προβλέπει το σχέδιο νόμου που σκοπεύει να θέσει σε δημόσια διαβούλευση το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Το νομοσχέδιο αυτό, σύμφωνα με κύκλους του ΥΠΕΚΑ, αναμένεται να είναι έτοιμο και να δοθεί σε διαβούλευση μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου.

Από Φλεβάρη οι μειώσεις στις τιμές αγοράς του «πράσινου» ρεύματος

2
0

Σύμφωνα με πληροφορίες, όπως έχει ξαναγράψει το Agronews, η πρόθεση του υπουργείου είναι να μειωθεί το κούρεμα στις ταρίφες στο 35% μεσοσταθμικά έναντι 45% του αρχικού σχεδίου. Υπό την προϋπόθεση βεβαίως ότι θα «βγαίνει ο λογαριασμός» και δεν θα ανατραπούν οι υπολογισμοί για μηδενισμό του ελλείμματος των ΑΠΕ στο τέλος του 2014. Κάτι που αποτελεί  και μνημονιακή υποχρέωση.

 

Πηγές του υπουργείου εξηγούν ότι αν με κούρεμα 35%, αποδειχθεί ότι καλύπτεται ένα μεγάλο μέρος των 700 εκατ. ευρώ που υπολογίζεται το έλλειμμα στο τέλος του 2014, τότε το ΥΠΕΚΑ θα διαπραγματευθεί με την τρόικα μια μικρή χρονική παράταση για το μηδενισμό του ελλείμματος. Διαφορετικά, θα παραμείνει η πρόταση για μείωση 45%.

 

Σε κάθε περίπτωση, τα ακριβή ποσοστά των μειώσεων δεν έχουν οριστικοποιηθεί, πράγμα που αναμένεται να γίνει τις επόμενες ημέρες. Μαζί θα οριστικοποιηθεί το τελικό «πακέτο» των μέτρων που θα προσδιορίζουν τη διαδικασία μέσω της οποίας θα πραγματοποιηθεί η αλλαγή των υφιστάμενων συμβάσεων.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία