BACK TO
TOP
Green reports

Μόνο για επαγγελματίες οι διατάξεις των αγροτικών φ/β

Όσοι δεν είναι ή βγαίνουν από το μητρώο αγροτών εκπίπτουν των ρυθμίσεων, λέει ο υφυπουργός ΠΕΚΑ.

Το πρώτο φωτοβολταϊκό πάρκο 60 MW χωρίς επιδότηση στο Τολέδο

1
0

Αποκλειστικά για τους επαγγελματίες αγρότες ή κτηνοτρόφους ισχύουν οι ευνοϊκές διατάξεις για τα αγροτικά φωτοβολταϊκά που εμπεριέχονται στο λεγόμενο new deal. Αυτό υπογράμμισε στη Βουλή ο υφυπουργός ΠΕΚΑ, Ασημάκης Παπαγεωργίου απαντώντας σε σχετική ερώτηση του βουλευτή Ηρακλείου, Λευτέρη Αυγενάκη. 

Ο υφυπουργός διευκρίνισε χαρακτηριστικά ότι «όσοι δεν είναι στο μητρώο ή βγουν από το μητρώο αγροτών παύουν να έχουν οποιαδήποτε ωφέλεια λόγω του ότι είναι αγρότες».

«Έχουμε δώσει ειδική μέριμνα για τα αγροτικά φωτοβολταϊκά, ώστε οι άνθρωποι να μπορούν να λειτουργήσουν ταυτόχρονα και τις αγροτικές τους καλλιέργειες. Εάν δεν είναι –επαναλαμβάνω- στο μητρώο αυτομάτως εκπίπτουν αυτού του δικαιώματος – των δικαιωμάτων μάλλον, καθώς δεν είναι ένα δικαίωμα, είναι αρκετά δικαιώματα», πρόσθεσε ο ίδιος.

Ερωτηθείς για τις ευνοϊκές ρυθμίσεις από την πλευρά των τραπεζών που έχουν προαναγγελθεί, παρέπεμψε στα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα για ανακοινώσεις μέσα στο επόμενο διάστημα. 

«Για τα τραπεζικά, λοιπόν, έχουν γίνει –όπως σας είχα πει και τότε και το είχα πει και στην Επιτροπή- πάρα πολλές συζητήσεις και μεγάλη συνεργασία με τις τράπεζες οι οποίες, απ’ ότι είχαν πει, θα έχουν την ανάλογη τραπεζική συμπεριφορά ως προς τους παραγωγούς, τους επιχειρηματίες επενδυτές.

Είναι στη δική τους ευχέρεια και απ’ ό,τι γνωρίζω –απλά δεν μπορώ να πω εγώ αυτή τη στιγμή λεπτομέρειες, εάν είναι από τη δική τους πλευρά– τόσο από τις κεντρικές τράπεζες όσο και από τις συνεταιριστικές θα γίνουν οι ανάλογες κινήσεις. Και ελπίζω να το συζητήσουμε επίσημα και σε επόμενη ερώτηση», κατέληξε ο υφυπουργός.

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία