BACK TO
TOP
Green reports

Πλαφόν στις ΑΠΕ ζητά ο Έτινγκερ από τη Γερμανία

Τη θέσπιση του ανώτατου πλαφόν καθώς επίσης την οριοθέτηση και την οριστικοποίηση των μέτρων που σκοπεύει να λάβει για τη στήριξη των ΑΠΕ ζητά από την γερμανική κυβέρνηση ο ευρωπαίος επίτροπος για την ενέργεια Γκίντερ Έτινγκερ.

Πλαφόν στις ΑΠΕ ζητά ο Έτινγκερ από τη Γερμανία

0
0
Ο κ. Έτινγκερ μιλώντας στη γερμανική  Bild υπογράμμισε πως οι υψηλές τιμές στη Γερμανία θα ζημιώσουν τις γερμανικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στο χώρο των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και ειδικά των φωτοβολταϊκών καθώς τρίτες χώρες γίνονται όλο και περισσότερο ανταγωνιστικές.

Ο ίδιος προτρέπει τη γερμανική κυβέρνηση να θέσει όρια στο τέλος μεταπώλησης (EEG Umlage)  για να σταματήσει την επέκταση αυτού του φαινομένου.    

Το τέλος μεταπώλησης που επιβαρύνονται οι Γερμανοί πελάτες και προστίθεται στην τιμή πώλησης της ηλεκτρικής ενέργειας ώστε να εξισορροπηθεί με τα τέλη ΑΠΕ υπολογίζεται στα 3.592 λεπτά του ευρώ ανά kWh.

Από την άλλη πλευρά όμως το κόμμα των Πρασίνων υποστηρίζει πως ο Ευρωπαίος επίτροπος δεν θέλει να αποδεχθεί την πραγματικότητα καθώς η εισαγωγή πετρελαίου και φυσικού αερίου αποδεικνύεται πιο ακριβή από την ανάπτυξη των εγχώριων ΑΠΕ και συγκεκριμένα των φωτοβολταϊκών και των ανεμογεννητριών.
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία