BACK TO
TOP
Green reports

Η δενδροφύτευση ασπίδα κατά της διάβρωσης των εδαφών

Η διάβρωση του εδάφους μπορεί να αποφευχθεί στη Βρετανία, αν οι αγρότες φυτέψουν περισσότερα δέντρα σε αγροτική γη, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της «Αγροτικής Διάσκεψης της Οξφόρδης» και τα οποία δημοσιεύει η βρετανική ιστοσελίδα “Farming Online”.

Η δενδροφύτευση ασπίδα κατά της διάβρωσης των εδαφών

2
0
Ειδικότερα, «2,2 εκατ. τόνοι της ανώτερης στοιβάδας του εδάφους διαβρώνονται κατά μέσο όρο ετησίως στη Βρετανία, πράγμα το οποίο στοιχίζει στην αγροτική βιομηχανία περίπου 200 εκατ. λίρες ως αποτέλεσμα επαναλαμβανόμενων πρακτικών», όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα

Για το λόγο αυτό στα πλαίσια του «Συνεδρίου της Οξφόρδης για τη Γεωργία» οι Βρετανοί αγρότες ενημερώθηκαν για το πώς μπορούν να εφαρμόσουν μακροχρόνια σχέδια διαχείρισης εδάφους, συμπεριλαμβανομένης της δενδροφύτευσης, έτσι ώστε να βελτιωθεί η βιωσιμότητα και η παραγωγικότητα των γεωργικών τους συστημάτων

Η φιλανθρωπική οργάνωση για τη διατήρηση των δασών “The Woodland Trust” μαζί με την “Soil Association” που μάχεται για τη βιώσιμη χρήση των δασών και τη βιολογική γεωργία συνασπίστηκαν για να επισημάνουν αυτήν τη βδομάδα στα πλαίσια του «Συνεδρίου της Οξφόρδης για τη Γεωργία» έκαναν παρουσιάσεις για το πώς μπορεί να καταπολεμηθεί η διάβρωση του εδάφους και πώς τα δένδρα αποτελούν μέρος της λύσης για την υδάτινη και αιολική διάβρωση. 

Επίσης, ο καθηγητής εδαφολογίας Μαρκ Κίμπλγουάιτ, σχολίασε στην εκδήλωση: «Παρατηρείται μείωση της οργανικής ύλης στο έδαφος του Ηνωμένου Βασιλείου, ενώ η ενοποίηση των ιζημάτων και η διάβρωση του εδάφους έχουν λάβει μεγάλη έκταση. Ένας ανεμοφράκτης ή ακόμα και ένας φράκτης από θάμνους έχουν την ικανότητα να βελτιστοποιήσουν τα ποσοστά απορρόφησης του νερού από συμπαγές χώμα κατά εξήντα φορές μέσα σε διάστημα τριών ετών από τη στιγμή που φυτευτούν. Οι φράκτες από θάμνους συμβάλλουν στον έλεγχο της διάβρωσης του εδάφους από το νερό και τον άνεμο αποτελούν σημαντική υποδομή για τη διαχείριση του εδάφους.



Αξίζει, τέλος, να σημειωθεί ότι η Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών ανακήρυξε το 2015 ως Διεθνές έτος για τα εδάφη

«Πρέπει να διαχειριστούμε τα εδάφη με βιώσιμο τρόπο. Υπάρχουν πολλοί μέθοδοι για να γίνει αυτό. Για παράδειγμα, η διαφοροποίηση των καλλιεργειών, που χρησιμοποιείται από τις αγροτικές οικογενειακές εκμεταλλεύσεις είναι ένας τρόπος», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Γενικός Διευθυντής του FAO, Ζοσέ Γκραζιάνο Ντα Σίλβα.
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία