BACK TO
TOP
Green reports

Η ελαιοκαλλιέργεια στη σκιά της κλιματικής αλλαγής

Μια βραδιά συζήτησης και γευσιγνωσίας, αφιερωμένη στην ελιά του μέλλοντος, θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 28 Απριλίου στις 18.00, από το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδας.

Στέγνωσαν τα λιόδεντρα στην Κρήτη

1
0
«Μυθικό δέντρο, δώρο της Αθηνάς, σύμβολο μακροζωίας και αφθονίας, η ελιά κατέκτησε, μέσα σε μερικές χιλιετίες τη λεκάνη της Μεσογείου και σήμερα αντιπροσωπεύει έναν αξιόλογο οικονομικό τομέα. Οι παγκόσμιες κλιματικές μεταβολές και η αύξηση της θερμοκρασίας θα αναγκάσουν την ελαιοκομία να αλλάξει τις πρακτικές της;», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση

Η βραδιά επιμερίζεται στις κάτωθι επιμέρους τρεις πτυχές

Mύθος και ιστορί
André Bervillé, πρώην Διευθυντής Ερευνών στο Ερευνητικό Κέντρο INR
Αικατερίνη Πολυμέρου-Καμηλάκη, πρώην Διευθύντρια του Κέντρου Ερεύνης της Ελληνικής Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνώ

Η ελιά απέναντι στην κλιματική αλλαγ
Stéphane Angles, Γεωγράφος, Επίκουρος Καθηγητής , Πανεπιστήμιο Paris Didero
Χρήστος Ζερεφός, μέλος της Ακαδημίας Αθηνών, Πρόεδρος του Μαριολοπούλειου-Καναγκίνειου Ιδρύματος Επιστημών Περιβάλλοντο
Ανδρέας Καραμάνος, τέως Πρύτανης του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνώ

Αναγέννηση της ελιάς: από τις βιοτεχνολογίες στη γαστρονομί
Λέανδρος Σκαλτσούνης, Διευθυντής του τομέα Φαρμακογνωσίας και Χημείας Φυσικών Προϊόντων, Πανεπιστήμιο Αθηνώ
Αντωνία Τριχοπούλου, Πρόεδρος Ελληνικού Ιδρύματος Υγεία
Ηλίας Μαμαλάκης, Δημοσιογράφος και Συγγραφέας  

Τον συντονισμό της εκδήλωσης  θα έχουν ο Περικλής Βασιλόπουλος (Δημοσιογράφος, Αντιπρόεδρος της Ένωσης Πολιτών για την Παρέμβαση) και η Sylvie Gruszow (Επιστημονική Δημοσιογράφος, Conferences sans frontiers)

Η Αναμετάδοση θα γίνει από το TéléSavoirs (Συντονισμός: Gaétan Cambra), ενώ οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να παρακολουθήσουν την εκδήλωση σε live streaming κατόπιν εγγραφής, στο : telesavoirs@yahoo.f

Η είσοδος στην εκδήλωση, όπου θα υπάρχει ταυτόχρονη μετάφραση, είναι ελεύθερη, ενώ σημειώνεται ότι θα δοθούν και βεβαιώσεις παρακολούθηση

Με την υποστήριξη των : Μαριολοπουλείου-Καναγκινείου Ιδρύματος Επιστημών Περιβάλλοντος, Conférences sans Frontières, TerraSpatium Σ.Α.

Εισαγωγή στη γευσιγνωσία ελαιολάδου
Η γεύση της ελιά
Ξεναγός: Γιάννης Καρβέλας, pro olive oil exper
Αριθμός θέσεων 120 άτομα. Διανομή εισιτηρίων από τις 18.0
Χορηγοί της γευσιγνωσίας: Paratus Europe, AGRO.VI.M S.A, ΣΕΒΙΤΕ


Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία