BACK TO
TOP
Green reports

Το μέλλον στην παραγωγή καυσίμου υδρογόνου από την Καλιφόρνια

Ένα αυτόνομο σύστημα παραγωγής υδρογόνου, το οποίο θα έχει τη δυνατότητα εφαρμογής σε κλίμακα μεγάλης παραγωγής σε συνδυασμό με χαμηλό κόστος κατάφεραν να αναπτύξουν ερευνητές του Πανεπιστημίου Berkeley της California.

Παραγωγή καυσίμου υδρογόνου μέσω ηλιακής ενέργειας

0
0
Το χαμηλό κόστος οφείλεται στην τροποποίηση μιας διαδικασίας που χρησιμοποιείται στη βιομηχανία χαρτιού μέσω της αξιοποίησης της ηλιακής ενέργειας με τεχνητή φωτοσύνθεση.

Η ομάδα του Peidong Yang και Bin Luo έχει προβεί στην ανάπτυξη μίας τεχνολογίας παραγωγής υδρογόνου που θα αντιγράφει την ικανότητα των φυτών να αξιοποιούν την ηλιακή ενέργεια. Πρόκειται για παραγωγή καθαρής ενέργειας, φιλικής προς το περιβάλλον, μιας και αξιοποιείται το ηλιακό φως για το διαχωρισμό του νερού και τη συλλογή υδρογόνου. Η εξής τεχνική βασίζεται στην δημιουργία ενός επίπεδου πλέγματος από νανοσύρματα ημιαγωγών που απορροφούν το φως, το οποίο όταν βυθίζεται στο νερό και εκτίθεται στο ηλιακό φως, παράγει αέριο υδρογόνο

Υπάρχουν, όμως, και άλλες τεχνολογίες που δεσμεύουν ηλιακό φως. Έχουν παρόλα αυτά ορισμένα μειονεκτήματα. Τα φωτοβολταϊκά, για παράδειγμα, τα οποία επίσης δεσμεύσουν το ηλιακό φως και μπορεί να θεωρηθεί ότι είναι ισάξια η τεχνολογία τους, τα φωτοβολταϊκά παρουσιάζουν το εξής μειονέκτημα. Η ενέργεια που παράγουν δεν είναι εύκολη στη μεταφορά από πόλη σε πόλη. Επίσης, έχουν ήδη κατασκευαστεί τα πρώτα αυτοκίνητα που χρησιμοποιούν καύσιμα υδρογόνου και δημιουργούν μόνο νερό όταν χρησιμοποιούνται. Ωστόσο, η διαδικασία παρασκευής υδρογόνου, το οποίο προέρχεται κατά κύριο λόγο από το φυσικό αέριο, απαιτεί ηλεκτρική ενέργεια από παραδοσιακούς σταθμούς παραγωγής που εκπέμπουν διοξείδιο του άνθρακα

Έτσι, η νέα αυτή τεχνολογία, μετά από δεκαετία έρευνας της εν λόγω ομάδας, στοχεύει στο να εφαρμοστεί σε μεγάλη κλίμακα χαμηλού κόστους, είναι αυτόνομη και δεν απαιτεί επιπλέον καλώδια ή άλλες εξωτερικές συσκευές που ενδέχεται να επιβάρυναν το περιβαλλοντικό αποτύπωμά της.
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία