BACK TO
TOP
Green reports

Πρόγραμμα 218.000 ευρώ για τη διαχείριση του φυσικού πλούτου

Εθνικής εμβέλειας σχέδιο με στόχο την σωστότερη διαχείριση του περιβάλλοντος και του φυσικού πλούτου της χώρας, που θα βασίζεται στην έγκαιρη πληροφόρηση σχετικά με τις μορφές και την ένταση χρήσης της γης και τις μεταβολές του, έχει αναλάβει το «Εθνικό Κτηματολόγιο και Χαρτογράφηση ΑΕ».

Όλα τα βήµατα για τις άδειες των γεωτρήσεων

0
0

Το πρόγραμμα υλοποιείται με βάση δορυφορικές εικόνες της Ευρωπαϊκής Διαστημικής Υπηρεσίας και γεωχωρικά δεδομένα της εταιρείας και αφορά την καταγραφή των μορφών κάλυψης/χρήσεων γης για τα έτη 2006 και 2012 και διόρθωση αυτών για το 2000. Επίσης, περιλαμβάνει τον έλεγχο των πληροφοριών που χορηγούνται από τον Εθνικό Οργανισμό Περιβάλλοντος της ΕΕ για δάση, λιβάδια, υγρότοπους, δόμηση και ύδατα.

Το πρόγραμμα ονομάζεται  «GMES/Copernicus Initial Operations (GIO) Land monitoring 2011-2013» και συγχρηματοδοτείται από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Περιβάλλοντος (ΕΟΠ) ο οποίος ανέθεσε και την υλοποίησή του στην εταιρία «Εθνικό Κτηματολόγιο και Χαρτογράφηση ΑΕ». Εκπρόσωπος του προγράμματος είναι ο διευθυντής Δασών & Φυσικού Περιβάλλοντος (ΕΟΠ) της ΕΚΧΑ ΑΕ, δασολόγος Μ. Βογιατζής.

Σημειώνεται τέλος ότι μετά την ολοκλήρωσή του προγράμματος, τα αποτελέσματα θα διατίθενται δωρεάν σε κάθε ενδιαφερόμενο. Το πρόγραμμα, συνολικού προϋπολογισμού 218.000 ευρώ, χρηματοδοτείται κατά 87% από τον ΕΟΠ και θα ολοκληρωθεί εντός τεσσάρων μηνών (Ιούλιος 2015).

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία