BACK TO
TOP
Green reports

Έρχονται νέου τύπου βιοκαύσιμα από φύκια στην Ισπανία

Πρωτοποριακή επένδυση πραγματοποίησε ισπανική εταιρεία για την παραγωγή βιοκαυσίμων από φύκια, μία εναλλακτική λύση σε σχέση με τα παραδοσιακά βιοκαύσιμα.

Έρχονται νέου τύπου βιοκαύσιμα από φύκια στην Ισπανία

0
0
Το πρόγραμμα “All gas” θα παράξει μικροφύκια χρησιμοποιώντας κάποια θρεπτικά συστατικά στα απόβλητα ύδατα και επιπρόσθετα με την προσθήκη βιομεθάνιου, προβλέπεται ότι τα βιοκαύσιμα θα είναι κατάλληλα για τα καύσιμα μεταφορών

Η βιομάζα από τα φύκια αποδείχθηκε ότι μπορεί να αποβεί εξαιρετικά παραγωγική καθώς ένα κιλό βιομάζας μπορεί να παράγει έως και 200 με 300 λίτρα βιοαερίου. Ο επικεφαλής F. Rogalia σημείωσε ότι 200 χιλιάδες αυτοκίνητα κάθε χρόνο θα μπορούσαν να κινηθούν με την επεξεργασία των απόβλητων υδάτων των τουαλετών.

Το πρότζεκτ υπολογίζεται ότι θα στοιχίσει συνολικά 12 εκατομμύρια ευρώ, με τα 7 εκατομμύρια να προέρχονται από χρηματοδότηση από την Ε.Ε. Υπολογίζεται ότι εάν αποβεί παραγωγικό και αποτελεσματικό σε μόνιμη βάση θα αποφορτίσει από τις καλλιέργειες των παραδοσιακών βιοκαυσίμων, τα οποία όπως έχει αποδειχθεί σε έρευνες φτωχαίνουν σημαντικά το έδαφος. Επιπρόσθετα θα προστεθεί άλλη μία πηγή παραγωγή ανανεώσιμης ενέργειας η οποία θα μειώσει μακροπρόθεσμα και άλλο το ποσοστό χρήσης των συμβατικών καυσίμων.

Να σημειωθεί ότι το πρότζεκτ βρίσκεται σε εξαιρετικά αρχικό στάδιο, και προϋπόθεση για να αποκτήσει εμπορική αξία, είναι να αποβεί λιγότερο κοστοβόρο.  

Επιμέλεια: Κωνσταντίνος Παπανικολάου
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία