BACK TO
TOP
Εργασιακά

Μετά το 4ο έτος οι φοιτητές γίνονται Νέοι Αγρότες

Στον Οργανισµό Γεωργικών Ασφαλίσεων (πλέον ΕΦΚΑ) µε εργόσηµο θα μπορούν να ασφαλίζονται οι παράτυπα διαµένοντες αλλοδαποί, που θα απασχολούνται σε εργασίες πρωτογενούς αγροτικής δραστηριότητας, σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας Agrenda που κυκλοφορεί το Σάββατο 28 Μαιου αποκλειστικά μαζί με το περιοδικό el.

Μετά το 4ο έτος οι φοιτητές γίνονται Νέοι Αγρότες

2
0

Όμως, όπως ορίζει η νέα νομοθεσία οι αγρότες δεν θα μπορούν να ασφαλίζουν απεριόριστο αριθμό αγρεργατών στα χωράφια τις στάνες τους, αφού υπάρχει σχετικός «κόφτης» ανάλογα με το μέγεθος της εκμετάλλευσής τους.

Αναλυτικό ρεπορτάζ για τους Νέους Αγρότες της  περιόδου 2009, που αισθάνονται χαμένοι από κάθε άποψη και δηλώνουν έτοιμοι για προσφυγές στη δικαιοσύνη, καθώς η ελάχιστη κατανομή από το Εθνικό Απόθεμα τους στερεί τη δυνατότητα να εντάξουν στο σύστημα πολλά στρέμματα που ήταν εκτός ενισχύσεων. 

Την αποκατάσταση της τάξης στο σύστημα διαχείρισης των ενισχύσεων σηματοδοτεί η επιλογή Αντώνογλου στη θέση του γενικού γραμματέα του υπουργείου, σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας Agrenda.

Τα περιεχόμενα της εφημερίδας Agrenda είναι τα εξής:

Επικαιρότητα

• Με όριο ανά καλλιέργεια οι δηλώσεις για τις άδειες µετακλητών εργατών

• Ένα βήµα πριν την ανάκαµψη βρίσκονται τα εµπορεύµατα, λένε οι αναλυτές

Προγράμματα

• Εκτός βιολογικής κτηνοτροφίας, παραµένει η χοιροτροφία 

• Από το 2017 και βλέπουµε οι νέες προσκλήσεις στα Σχέδια

Εμπορεύματα

• Γύρω από το κόστος κινούνται οι τιµές στο φασολάκι, ελπίδες για τα όψιµα

• Έως 38 λεπτά πιάνουν οι ανοιξιάτικες πατάτες στο συσκευαστήριο

 

Editorial

Οι αποφάσεις της περασµένης Τρίτης στις Βρυξέλλες σηµατοδοτούν, αν µη τι άλλο, το πέρασµα σε µια νέα περίοδο. Κλείνει η συζήτηση για το τι κάνουµε και µπαίνουµε στη διαδικασία να το κάνουµε.

Μ’ αυτή την έννοια, από δω και µπρος τα λόγια έχουν πολύ µικρότερη σηµασία και αυτό που προέχει είναι οι πράξεις. Ουδείς αµφιβάλλει ότι η αποφυγή για µια ακόµη φορά της υλοποίησης των δεσµεύσεων θα σηµάνει την ολοκληρωτική καταστροφή. Ακόµα και κάθε πολίτης ξεχωριστά, τώρα ξέρει, πως περίπτωση απόδρασης από την πραγµατικότητα δεν υπάρχει.

Για τους συντελεστές της αγροτικής παραγωγής, αυτή τη φορά, τα πράγµατα είναι ακόµα πιο δύσκολα. Οι φέροντες την πολιτική ευθύνη για τη διαχείριση της κατάστασης στο χώρο καλούνται να αναζητήσουν τις λύσεις εκείνες που θα διευκολύνουν την επιχειρηµατικότητα, θα περιορίσουν τη γραφειοκρατία, θα µοιράσουν τις ενισχύσεις των αναπτυξιακών προγραµµάτων σε παραγωγούς που είναι σε θέση να τις αξιοποιήσουν, θα διευκολύνουν τη συλλογική δράση χωρίς κοµµατικές παρωπίδες.

Στο πεδίο των άµεσων ενισχύσεων, είναι η στιγµή για το ξεκαθάρισµα της υπόθεσης ΟΣ∆Ε, την αποµάκρυνση των επιτήδειων από θεσµικούς ρόλους, την αποκατάσταση του ΟΠΕΚΕΠΕ ως φορέα διαχείρισης των κοινοτικών ενισχύσεων, το άνοιγµα των πυλών στην ελεύθερη αγορά και τη διευκόλυνση του κάθε δικαιούχου να υποβάλει µόνος του τη δήλωση.

Η νέα περίοδος συµπίπτει µε την τοποθέτηση του άξιου γεωτεχνικού Νίκου Αντώνογλου στη θέση του γενικού γραµµατέα του υπουργείου. Ξέρει όσο κανείς την ιστορία του ΟΣ∆Ε και είναι σε θέση να δώσει γρήγορα, λύσεις αποτελεσµατικές, που θα εξυγιάνουν το σύστηµα, θα περιορίσουν τη γραφειοκρατία, θα µειώσουν το κόστος και θα επιτρέψουν την ελεύθερη επιλογή από τον ίδιο τον αγρότη για το ποιος θα του συντάξει και θα του υποβάλει τη δήλωση.          

Agrenda

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία