BACK TO
TOP
Εργασιακά

Πρόγραμμα απασχόλησης για νέους ανέργους στη Β. Ελλάδα

Οι δράσεις αφορούν τον τομέα της εφοδιαστικής αλυσίδας-Logistics και το εξαγωγικό εμπόριο

4
0
Στην προκήρυξη προγράμματος κατάρτισης, πιστοποίησης και συμβουλευτικής υποστήριξης για άνεργους νέους 18 -24  ετών στον τομέα του εξαγωγικού εμπορίου προϊόντων με έμφαση στον πρωτογενή τομέα της παραγωγής και της εφοδιαστικής αλυσίδας, εξέδωσε ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος

Συγκεκριμένα, η Ειδική Υπηρεσία Εφαρμογής Συγχρηματοδοτούμενων Ενεργειών από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΥΕ/ΕΚΤ) της Γενικής Γραμματείας Διαχείρισης Κοινοτικών και Άλλων Πόρων, του υπουργείου Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ) ως συνδικαιούχος, έχουν αναλάβει την υλοποίηση των ακόλουθων πράξεων

1. «Δράσεις κατάρτισης, πιστοποίησης και συμβουλευτικής υποστήριξης για άνεργους νέους 18-24 ετών στον τομέα της Εφοδιαστικής Αλυσίδας – Logistics»

2. «Δράσεις κατάρτισης, πιστοποίησης και συμβουλευτικής υποστήριξης για άνεργους νέους 18 -24  ετών στον τομέα του εξαγωγικού εμπορίου προϊόντων με έμφαση στον πρωτογενή τομέα της παραγωγής»

Πρόκειται για ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα (Πράξη) επαγγελματικής κατάρτισης, συμβουλευτικής υποστήριξης και πιστοποίησης προσόντων που απευθύνεται: (α) σε 500 ανέργους ηλικίας 18-24 ετών στον τομέα της εφοδιαστικής αλυσίδας – logistics, και (β) σε 900 ανέργους ηλικίας 18-24 ετών στον τομέα του εξαγωγικού εμπορίου προϊόντων.

Το πρόγραμμα κατάρτισης έχει συνολική διάρκεια 380 ώρες, εκ των οποίων 120  ώρες θεωρητική κατάρτιση και 260 ώρες πρακτική άσκηση.

Η αποζημίωση κάθε ωφελούμενου για κάθε ώρα θεωρητικής κατάρτισης είναι 5 ευρώ, ενώ για κάθε ώρα πρακτικής άσκησης 3 ευρώ.

Δικαιούχοι να συμμετέχουν στο πρόγραμμα είναι άνεργοι νέοι ηλικίας 18-24 ετών, που πληρούν τους όρους που περιγράφονται στην πρόσκληση.

Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί στην Περιφέρεια Ηπείρου, Δυτικής Μακεδονίας, Κεντρικής Μακεδονίας,  και Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων συνεχίζεται έως τις 5 Οκτωβρίου και γίνεται μέσω του ακόλουθου συνδέσμου στο διαδίκτυο: www.sbbe-edu.gr.

Στη συγκεκριμένη ιστοσελίδα παρέχονται λεπτομερή στοιχεία για το πρόγραμμα και οδηγίες για τη συμπλήρωση της αίτησης.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία