BACK TO
TOP
Εργασιακά

Τμήμα κατάρτισης Νέων Αγροτών που έχασαν τα μαθήματα ΕΛΓΟ

Τη δημιουργία τμήματος κατάρτισης Νέων Αγροτών του 2014 στην Ανατολική Μακεδονία προτείνει το περιφερειακό παράτημα του ΓΕΩΤΕΕ, ώστε όσοι δεν παρακολούθησαν τα προγράμματα εκμάθησης του ΕΛΓΟ-Δήμητρα λόγω ανωτέρας βίας, να μη χάσουν την τελευταία δόση.

3
0

Ειδικότερα, η επιστολή του παραρτήματος ΓΕΩΤΕΕ Ανατολικής Μακεδονίας αναφέρει τα εξής:

Θέμα: « Αναγκαιότητα κατάρτισης όσων Νέων Αγροτών είχαν αποδεδειγμένα κώλυμα»

Στα πλαίσια του προγράμματος των νέων αγροτών του έτους 2014 μία από τις συμβατικές υποχρεώσεις των δικαιούχων ήταν η επαγγελματική κατάρτιση, δηλαδή η παρακολούθηση εκπαιδευτικών σεμιναρίων τα οποία διοργανώθηκαν από τον ΕΛΓΟ Δήμητρα. Οι περισσότεροι δικαιούχοι παρακολούθησαν αυτά τα σεμινάρια και καταρτίστηκαν μέσα στο 2017.

Όμως κάποιοι υποψήφιοι - λίγοι σε αριθμό - λόγω αποδεδειγμένων προβλημάτων υγείας, δεν κατάφεραν να παρακολουθήσουν τα σεμινάρια αυτά, με αποτέλεσμα να μην μπορέσουν να πάρουν το σχετικό δικαιολογητικό πιστοποίησης, το οποίο είναι απαραίτητο για την πληρωμή τους στο πρόγραμμα των νέων αγροτών. Αυτοί μάλιστα όχι μόνο δεν θα εισπράξουν την τελευταία δόση του προγράμματος, αλλά κινδυνεύουν και να απενταχθούν από το πρόγραμμα επιστρέφοντας τα χρήματα που εισέπραξαν ως τώρα.

Για το λόγο αυτό προτείνουμε τη δημιουργία τμήματος στην περιοχή μας για να μπορέσουν να πιστοποιηθούν τα άτομα αυτά, τα οποία δεν μπόρεσαν να παρακολουθήσουν τα σεμινάρια στην περίοδο κατάρτισης έτσι ώστε να μπορέσουν να πιστοποιηθούν και να πληρωθούν στα πλαίσια εφαρμογής του μέτρου των νέων αγροτών του 2014. Τυχόν απένταξη τους από το πρόγραμμα θα είναι καταστροφική τόσο οικονομικά όσο και επαγγελματικά για αυτούς, όπως επίσης και η όποια καθυστέρηση στην πιστοποίηση τους, εφόσον αυτή μετατεθεί να γίνει με τους νέους αγρότες που εντάχθηκαν στο πρόγραμμα το 2016. Τέλος, επειδή το πρόβλημα αυτό ενδεχομένως να παρουσιάζεται και σε άλλες περιοχές της χώρας μας, παρακαλούμε να το ρυθμίσετε το συντομότερο δυνατόν προς όφελος των συγκεκριμένων αγροτών, του ίδιου του προγράμματος και του αγροτικού τομέα γενικότερα. 

Ο πρόεδρος της Δ.Ε. του ΓΕΩΤΕΕ Ανατολικής Μακεδονίας

Ζαφείρης Μυστακίδης

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία