BACK TO
TOP
Εργασιακά

Μάχη στη Θεσσαλία για το ΤΕΙ Λάρισας ξαναπαίζεται η έδρα της Γεωπονίας

Να µεταφερθεί η έδρα της Γεωπονικής στη Λάρισα που είναι το κέντρο της αγροτικής έρευνας µε ολοκληρωµένες υποδοµές όπως σύγχρονες κτηριακές εγκαταστάσεις, θερµοκήπια, χιλιάδες στρέµµατα γης και δυναµικές καλλιέργειες ζητούν οι θεσµικοί φορείς του ΤΕΙ Θεσσαλίας µετά την απόφαση για συνένωση-απορρόφησή του από το Πανεπιστήµιο στο Βόλο.

Μάχη στη Θεσσαλία για το ΤΕΙ Λάρισας ξαναπαίζεται η έδρα της Γεωπονίας

1
0

Αυτή άλλωστε είναι και η κυρίως αιχµή όπως διαφάνηκε στην συνεδρίαση του ∆ηµοτικού Συµβουλίου του ∆ήµου Λαρισαίων και στις τοποθετήσεις των βουλευτών Ν.∆. Μάξιµου Χαροκόπουλου, Χρήστου Κέλλα, του βουλευτή ∆ΗΣΥ Κώστα Μπαργιώτα, του βουλευτή του ΚΚΕ Γιώργου Λαµπρούλη και του βουλευτή της Ένωσης Κεντρώων Γιώργου Κατσιαντώνη. Το θέµα είναι καυτό και ήδη δυναµώνουν οι φωνές που θέλουν Σχέδιο αυτόνοµης πορείας του ΤΕΙ Θεσσαλίας, ώστε να γίνει Τεχνολογικό Πανεπιστήµιο. 

  Η ιδέα για την συνένωση των τριών Ιδρυµάτων «έπεσε» τον Οκτώβρη στην Συνδιάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ στην Λάρισα, µε τον υπουργό Παιδείας Κώστα Γιαβρόγλου να συστήνει τις επόµενες µέρες επιτροπές µέσα από αυτά, ώστε να συζητηθούν οι πιθανότητες τέτοιου εγχειρήµατος. Μετά από συνεδριάσεις τους, απεστάλησαν στο υπουργείο τρία σχέδια, εκ των οποίων στην τελευταία συνάντηση που πραγµατοποιήθηκε αρχές Απριλίου στην Αθήνα  ο κ. Γιαβρόγλου ενηµέρωσε τους συνοµιλητές ότι υιοθετεί πλήρως το σχέδιο του Πανεπιστηµίου Θεσσαλίας. Αυτή θα είναι και η τελική πρόταση του Υπουργείου Παιδείας, η οποία στις 30 Απριλίου µε µικρές διορθώσεις και ενσωµατωµένες τις όποιες διαφωνίες, θα αποτελεί και το πόρισµά του για το Σχέδιο Συνένωσης των τριών Ιδρυµάτων. 

Βρείτε εδώ το σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας Agrenda

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία