BACK TO
TOP
Business

Το marron glacé ανοίγει περισσότερες πόρτες στο ελληνικό κάστανο

Στη …γύρα για αγορά ελληνικού κάστανου έχουν βγει το τελευταίο διάστημα ξένες επιχειρήσεις ζαχαροπλαστικής δίνοντας επιπλέον ώθηση και στις τιμές του προϊόντος.

Το marron glacé ανοίγει περισσότερες πόρτες στο ελληνικό κάστανο

11
0
Πρόκειται για βιομηχανίες που δραστηριοποιούνται στην επεξεργασία κάστανου παράγοντας προϊόντα όπως marron glacé, κάστανο κομπόστα, καστανάλευρο.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Agrenda, τις προηγούμενες εβδομάδες εκπρόσωποι ιταλικών εταιρειών έκλεισαν σημαντικές συμφωνίες με συνεταιρισμούς από τη Μακεδονία και το Πήλιο με τιμή από 2 έως 3,5 ευρώ το κιλό.

Αφορμή για το ενδιαφέρον των Ιταλών ήταν η πτώση της δικής τους παραγωγής λόγω ασθένειας που «χτύπησε» φέτος τις ιταλικές καστανιές. Ωστόσο, η ζήτηση για κάστανο και δη μεταποιημένο φείναι μια ξεκάθαρη πλέον τάση στην αγορά τροφίμων. «Υπάρχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον από την ελληνική αλλά και τη διεθνή αγορά για επεξεργασμένο κάστανο π.χ. marron glace ή αποφλοιωμένο σε ασηπτική συσκευασία», λέει στην Agrenda o γεν. διευθυντής του ΑΣ Ζαγοράς, Δ. Βαλασάς, αποκαλύπτοντας ότι ο ίδιος έχει προσεγγιστεί από ελληνική αλυσίδα (Σκλαβενίτης), η οποία σήμερα εισάγει τα προϊόντα αυτά από τη Γαλλία. «Πράγματι οι λιανέμποροι ζητούν το προϊόν αυτό, δυστυχώς στην Ελλάδα δεν υπάρχουν αυτή τη στιγμή μεγάλες μονάδες που να κάνουν αυτή τη δουλειά. Όποιος, όμως κάνει το βήμα, θα έχει σίγουρα σημαντικές προοπτικές και θα προσθέσει υπεραξία στο προϊόν του», συμπληρώνει ο ίδιος.
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία