BACK TO
TOP
Προγράμματα

Από 15 μέχρι 30 Μαΐου οι αιτήσεις για παράταση Απονιτροποίησης

Από τις 15 έως τις 30 Μαΐου καλούνται να κάνουν αίτηση για ένταξη στο Μέτρο της Απονιτροποίησης οι δικαιούχοι της 2ης πρόσκλησης, με σκοπό να λάβουν για ένα έτος παράταση των δεσμεύσεών τους που θα λήξουν τον Φλεβάρη του 2025.

26_4_2

1407
1

Από 15 μέχρι 30 Μαΐου οι αιτήσεις για την ετήσια παράταση Απονιτροποίησης

Α. Δικαιούχοι της παρούσας Πρόσκλησης ετήσιας παράτασης μπορούν να κριθούν γεωργοί, φυσικά ή νομικά πρόσωπα ή ομάδες αυτών, οι οποίοι:

- είναι κάτοχοι γεωργικής έκτασης

- είναι ενταγμένοι στο πλαίσιο της υπ’ αρ. 266/42725/16.02.2022 2ης Πρόσκλησης της Δράσης 10.1.04, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει, και διαθέτουν ενεργό Τεχνικό Δελτίο έτους εφαρμογής 2023, τελευταίο έτος εφαρμογής της διετούς περιόδου δεσμεύσεων της Πρόσκλησης αυτής, και η ένταξη τους στη Δράση δεν έχει ανακληθεί.

Β. Δεν δύναται να κριθούν δικαιούχοι των ενισχύσεων της παρούσας Πρόσκλησης, ακόμη κι αν πληρούν τις προϋποθέσεις της παραγράφου Α της παρούσας, οι ακόλουθες κατηγορίες υποψηφίων: 1. Όσοι έχουν ενταχθεί στο καθεστώς της πρόωρης συνταξιοδότησης ή οι σύζυγοι αυτών. 2. Διάδοχοι πρόωρης συνταξιοδότησης για τους οποίους έχει εκδοθεί απόφαση αποκλεισμού από τη λήψη οποιασδήποτε ενίσχυσης στον αγροτικό τομέα για δέκα (10) έτη. 3. Όσοι έχουν αποκλειστεί από γεωργοπεριβαλλοντική δράση, λόγω υποβολής εκ προθέσεως ανακριβών στοιχείων και δεν έχει παρέλθει ένα (1) ημερολογιακό έτος από το ημερολογιακό έτος της διαπίστωσης της παράβασης.

Tα αγροτεμάχια που θα εντάξουν οι δικαιούχοι στο πλαίσιο της παρούσας Πρόσκλησης δεν θα έχουν τη δυνατότητα συμμετοχής στις μη συμβατές με αυτήν παρεμβάσεις κατά το έτος ΕΑΕ 2024 (eco-schemes), είτε πρόκειται για οικολογικά προγράμματα είτε για παρεμβάσεις αγροτικής ανάπτυξης σχετικά με «Περιβαλλοντικές, κλιματικές και άλλες δεσμεύσεις διαχείρισης» (ENVCLIM(70)).

Η σχετική απόφαση δημοσιευμένη στη Διαύγεια είναι διαθέσιμη εδώ

Τα πριµ διαµορφώνονται ανάλογα τις δεσµεύσεις έχουν ως εξής:

-Αγρανάπαυση: Αραβόσιτος έως 52 ευρώ το στρέµµα, βαµβάκι έως 60 ευρώ και κηπευτικά 60 ευρώ. 

-Αµειψισπορά: Αραβόσιτος έως 35,8 ευρώ το στρέµµα, βαµβάκι έως 60 ευρώ και κηπευτικά 60 ευρώ και ηλίανθος έως 32,2 ευρώ.

-Χλωρά λίπανση: Εσπεριδοειδή 27,2 ευρώ το στρέµµα, ελιά 45,2, πυρηνόκαρπα 31,7 και µηλοειδή 18,8 ευρώ το στρέµµα.

Όλα τα αγροτεµάχια για να ενταχθούν θα πρέπει να δηλώνονται στο ΟΣ∆Ε ως αρδευόµενα. 

Περιγραφή Δεσμεύσεων

Οι δεσμεύσεις των δικαιούχων παρατείνονται κατά ένα (1) έτος, εκκινούν με τη λήξη της αρχικής περιόδου, την 16η Φεβρουαρίου 2024, και λήγουν την 15η Φεβρουαρίου 2025.

Πρόσκληση για 2ετία

Εντός των επόμενων ημερών αναμένεται να εκδοθεί η πρόσκληση για νέους δικαιούχους που θα αφορούν 2ετείς δεσμεύσεις στις εξής περιοχές:

-Θεσσαλικό Πεδίο, Περιοχή Αλµυρού Μαγνησίας.

-Περιοχή του Νότιου Τµήµατος του Ποταµού Έβρου.

-Πεδιάδα ανατολικά και δυτικά της Λίµνης Βιστωνίδας.

-Περιοχή του Βόρειου Τµήµατος του Ποταµού Έβρου.

Σχόλια (1)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

Ροή Ειδήσεων

Ροή Ειδήσεων Προγράμματα Profi Επενδύσεις