BACK TO
TOP
Business

Πρόγραμμα για δωρεάν συμβουλές σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις

Ενδιαφέρον πρόγραμμα δωρεάν συμβουλευτικής υποστήριξης έχει προκηρυχθεί από την Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ), που αφορά τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις οι οποίες διαθέτουν εμπορική δραστηριότητα (χονδρική ή λιανική).

Πρόγραμμα για δωρεάν συμβουλές σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις

3
0

Το πρόγραμμα «Υπηρεσία Υποστήριξης για τις Μ.Μ. εμπορικές επιχειρήσεις» έχει ενταχθεί στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού» του ΕΣΠΑ 2007-2013 και είναι εντελώς δωρεάν για τις εμπορικές επιχειρήσεις που θα ενταχθούν σε αυτό.

Σύμφωνα με το σύμβουλο επιχειρήσεων Νίκο Κοτσυφό, μια επιχείρηση μπορεί να αιτηθεί στην Ε.Σ.Ε.Ε (www.esee.gr) ώστε να λάβει συμβουλευτική υποστήριξη και επιχειρηματική καθοδήγηση από ειδικούς σύμβουλους και εξειδικευμένους εμπειρογνώμονες. Η υπηρεσία παρέχεται με τη μορφή γραπτής καθοδήγησης (business plan) και αφορά στις πραγματικές ανάγκες της εκάστοτε επιχείρησης, ενώ προτείνονται λύσεις και εναλλακτικοί τρόποι ορθής αντιμετώπισης προβλημάτων. (http://www.keh.gr/news/3/169)

Για παράδειγμα μία επιχείρηση μπορεί να αντιμετωπίζει προβλήματα σε τομείς όπως φορολογικά ή εργασιακά θέματα, και να χρειάζεται κατεύθυνση για το πώς θα μπορούσε να κινηθεί για να τα αντιμετωπίσει. Συνήθη προβλήματα επίσης είναι τα ασφαλιστικά και τα τραπεζικά, όπου κρίνεται απαραίτητη μια έγκυρη ενημέρωση για δυνατότητες ρύθμισης οφειλών, και η οποία μπορεί να οδηγήσει σε δραστικές αλλαγές υπέρ της επιχείρησης.

Άλλοι ενδεικτικοί τομείς καθοδήγησης, είναι τα ευρωπαϊκά προγράμματα επιδότησης, οι δυνατότητες πρόσληψης επιχορηγούμενου προσωπικού, ή ακόμα και θέματα μείωσης καθημερινών λειτουργικών εξόδων (έξυπνες λύσεις αναδιοργάνωσης κόστους) κά.

 

Η συμμετοχή είναι δωρεάν

Στο πρόγραμμα μπορεί να συμμετέχει όποια επιχείρηση διαθέτει εμπορικό ΚΑΔ και επιθυμεί να έχει μια δωρεάν συμβουλευτική επιχειρηματική καθοδήγηση για καλύτερη οργάνωση και βελτίωση της λειτουργίας της. Στο πλαίσιο του προγράμματος μπορεί να προταθούν ακόμα και τρόποι αύξησης πωλήσεων (πχ με χαμηλού κόστους ενέργειες Μάρκετινγκ, εκμετάλλευση νέων τεχνολογιών, δημιουργική χρήση social media κτλ).

Το πρόγραμμα της συμβουλευτικής καθοδήγησης αφορά τις ιδιαίτερες ανάγκες της κάθε επιχείρησης, οι οποίες συζητούνται, αναλύονται και στη συνέχεια ακολουθεί επιχειρηματική καθοδήγηση μέσω γραπτού επιχειρησιακού σχεδίου (business plan). Το mentoring είναι ένα σημαντικό εργαλείο για την επιχείρηση καθώς:

α) βοηθάει την επιχείρηση να συνειδητοποιήσει τις ουσιώδεις ανάγκες της, ώστε να έχει αντικειμενική εικόνα της πραγματικότητας.

β) προσφέρει ένα σημαντικό εφόδιο, ενώ θα κριθεί από την ίδια την επιχείρηση (εάν αυτή θα ακολουθήσει τις οδηγίες και τις συμβουλές τελικά) ώστε να διαμορφώσει ένα βιώσιμο επιχειρηματικό μέλλον με τον πλέον ιδανικό τρόπο.

Να τονιστεί ότι οι υπηρεσίες της Ε.Σ.Ε.Ε παρέχονται δωρεάν, με στόχο πάντα τη στήριξη της μικρομεσαίας εμπορικής δραστηριότητας. Πληροφορίες στα τηλέφωνα της ΕΣΕΕ (2103259170) και στο http://www.esee-support.gr για on-line αιτήσεις. Επίσης δωρεάν ενημέρωση για την Κρήτη παρέχεται καθημερινά στο 2810823002 (Νικόλαος Κοτσυφός).

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία