BACK TO
TOP
Business

Ενισχυμένα κέρδη παρά την πτώση πωλήσεων για τον Καρέλια

Με αύξηση των καθαρών κερδών της έκλεισε το πρώτο εξάμηνο του έτους η καπνοβιομηχανία Καρέλιας παρά το γεγονός ότι ο τζίρος της μειώθηκε σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι.

Oι εξαγωγές έδωσαν ώθηση στα αποτελέσματα της Καρέλιας

1
0

Πιο συγκεκριμένα, η εταιρεία «έγραψε» καθαρά κέρδη 22,8 εκατ. ευρώ από 20,577 εκατ. ευρώ το πρώτο εξάμηνο του 2013.

Το ποσοστό μικτού κέρδους επί του καθαρού κύκλου εργασιών, αυξήθηκε κατά 2,15 μονάδες περίπου, σε σχέση με το αντίστοιχο εξάμηνο του 2013 που οφείλεται, κυρίως, στην χρηματοδότηση της λιανικής τιμής του καπνού για στριφτό τσιγάρο κατά το πρώτο εξάμηνο του 2013.

Ο καθαρός κύκλος εργασιών σε επίπεδο ομίλου μειώθηκε κατά 4,84%, και της εταιρίας κατά 5,96%, σε σχέση με το αντίστοιχο εξάμηνο της προηγούμενης χρήσης 2013.

Το πρώτο εξάμηνο υπήρξε μείωση του όγκου των εξαγωγών στις χώρες της Β. Αφρικής, λόγω της σχετικής υπεραποθεματοποίησης τους τελευταίους μήνες του 2013 και της προσπάθειας των εκεί δικτύων διανομής να διατηρήσουν ή και να αυξήσουν την κερδοφορία τους, αλλά και από τις αναγκαίες αυξήσεις των εργοστασιακών τιμών σε δολάρια Η.Π.Α. από καπνοβιομηχανίες της Ευρώπης, συμπεριλαμβανομένης και της εταιρείας.

Ανοδικά κινήθηκαν οι πωλήσεις στις αγορές των χωρών της Ε.Ε., τόσο στα τσιγάρα, όσο και στο λεπτοκομμένο καπνό, ενώ οριακή μείωση υπήρξε στις αγορές της Ασίας. Σταθερότητα παρουσίασαν οι αγορές των Βαλκανικών χωρών, παρά την οικονομική κρίση που διέρχονται οι οικονομίες των χωρών αυτών και παρά την διολίσθηση των τοπικών τους νομισμάτων.

Ο καθαρές πωλήσεις εξωτερικού ανήλθαν στα 72,236 εκατ. ευρώ, από 79,263 εκατ. ευρώ και εσωτερικού στα 15,1 εκατ. ευρώ από 12,5 εκατ. ευρώ με τις συνολικές πωλήσεις (περιλαμβάνεται ο ΕΦΚ και ο ΦΠΑ) να διαμορφώνονται στο πρώτο εξάμηνο στα 341,259 εκατ. ευρώ έναντι 346,616 εκατ. ευρώ που ήταν το πρώτο εξάμηνο του 2013

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία