BACK TO
TOP
Business

Πλήρωσε ακριβά το γάλα η Fonterra

Μειωμένα κατά 500 εκατ. δολαρίων αναμένεται να είναι τα κέρδη της Fonterra για το οικονομικό έτος που ολοκληρώθηκε στις 31 Ιουλίου λόγω κυρίως των ακριβών τιμών τις οποίες πλήρωσε για την αγορά πρώτης ύλης.

Επεκτείνει την παρουσία της στην Κίνα η νεοζηλανδική Fonterra

1
0

Τα αποτελέσματα του νεοζηλανδικού κολοσσού πρόκειται να ανακοινωθούν στο τέλος της τρέχουσας εβδομάδας με τις εκτιμήσεις να τοποθετούν τα λειτουργικά κέρδη μεταξύ 500 και 600 εκατ. δολαρίων. Η πλειοψηφία των αναλυτών θεωρούν πιο πιθανό να κυμανθούν κοντά στο πρώτο νούμερο.

Η Fonterra αναμένεται επίσης να διανείμει μέρισμα 10 σεντς ανά μετοχή, που είναι λιγότερο από το 1/3 του αντίστοιχου ποσού που πλήρωσε πέρυσι (32 cents).

Σύμφωνα με τον James Bascand, αναλυτή της Forsyth Barr, η αγορά περιμένει ότι η γαλακτοβιομηχανία θα αναθεωρήσει καθοδικά και τις εκτιμώμενες τιμές στους αγρότες στα 5 με 5,5 δολάρια/κιλό στερεών συστατικώ γάλακτος (από 6 δολάρια). Ο ίδιος ανέφερε ότι οι υψηλές τιμές αγοράς του γάλακτος για τη σεζόν 2013-2014 είχαν αρνητικό αντίκτυπο στα έσοδα της εταιρείας που, σύμφωνα με τις προβλέψεις, θα είναι κατά περίπου 50% μειωμένα σε σχέση με το 1 δισ. ευρώ του 2013. 

Πάντως, ο αναλυτής εκτίμησε ότι η μείωση των τιμών για τη φετινή χρονιά αναμένεται να βελτιώσει σημαντικά τα έσοδα της Fonterra για το επόμενο οικονομικό έτος.

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία