BACK TO
TOP
Business

Υπόλογος στη δικαιοσύνη η Κολιός λένε οι εργαζόμενοι της ΑΓΝΟ

«Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί» απαντούν στον Νίκο Κολιό και σε όλα όσα τους καταμαρτυρούσε σε τοπική εφημερίδα της Θεσσαλονίκης για την πορεία εξαγοράς και κυρίως για το λουκέτο της ΑΓΝΟ, οι εργαζόμενοι στη γαλακτοβιομηχανία.

Γενική συνέλευση κτηνοτρόφων για την Αγνό, και στο βάθος το όνομα του Σαββίδη

1
0

Με μια καυστική του ανακοίνωση, το σωματείο εργαζομένων της ΑΓΝΟ επιχειρεί να αποδομήσει τις κατηγορίες και τα επιχειρήματα του επιχειρηματία, δίνει μια διαφορετική διάσταση σε όσα έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια στην ΑΓΝΟ, θέτει αμείλικτα ερωτήματα για το πώς αξιοποιήθηκε η επιχείρηση από την ΚΟΛΙΟΣ ΑΕ και εκφράζει την εμπιστοσύνη της στην ελληνική δικαιοσύνη, για να «βγει στο φως η αληθινή σχέση των δυο εταιρειών προς όφελος πάντα της εταιρείας ΚΟΛΙΟΣ και να δικαιωθούμε οι 400 και πλέον εργαζόμενοι και οι οικογένειες μας που όλο αυτό το διάστημα βρισκόμαστε σε απόγνωση».

Πιο συγκεκριμένα στην ανακοίνωση του σωματείου μεταξύ άλλων αναφέρεται ότι:

«Μας μιλάνε για επενδύσεις εκατομμυρίων , αυξήσεις κεφαλαίου, πίστωση στην ΑΓΝΟ  αλλά δεν μας λένε ότι η ΚΟΛΙΟΣ από τον πρώτο χρόνο έκλεισε το τυροκομείο της ΑΓΝΟ μαζί με το τμήμα παραγωγής βουτύρου, ότι τα τελευταία 2 τουλάχιστον χρόνια, βγάζαμε γιαούρτια (με τι κόστος;) για την ΚΟΛΙΟΣ και για τα οφέλη της, για τις εξαγωγές της και όχι μόνο, ότι κάναμε διανομή προϊόντων ΚΟΛΙΟΣ σε όλη την επικράτεια με όλα τα έξοδα (οδηγούς, διόδια, καύσιμα) να επιβαρύνουν την ΑΓΝΟ, ότι  όλες οι επιταγές (ΟΛΕΣ) και τα μετρητά (2.500.000 € μηνιαίως) πήγαιναν στην ΚΟΛΙΟΣ (λόγια του προϊσταμένου λογιστηρίου, ύστερα από κατάθεση δικαστηρίου ), ότι η ΑΓΝΟ κατέληξε στο τέλος να αγοράζει γάλα μόνο από την ΚΟΛΙΟΣ, γιατί είχαν φύγει οι περισσότεροι παραγωγοί, με αποτέλεσμα να ανεβαίνει το χρέος της. Δεν μας λένε κουβέντα για το διάστημα ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ –ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2012 που μπήκαν στα ταμεία της ΑΓΝΟ περίπου 5,5 εκατ. ευρώ ΜΕΤΡΗΤΑ  και πήγαν ΟΛΑ σε έναν και μοναδικό πιστωτή (μαντέψτε ποιον... φυσικά την εταιρεία ΚΟΛΙΟΣ) και τέλος δεν μας λένε για το ΣΗΜΑ της ΑΓΝΟ που από τον Δεκέμβριο 2012 -πριν από την αίτηση του άρθρου 99- με ιδιωτικό συμφωνητικό στο οποίο από την μια υπογράφει για την ΚΟΛΙΟΣ Α.Ε. ο κ. Ν. Κολιός και για την ΑΓΝΟ Α.Ε. ο κ. Ν. Κολιός  (Γιάννης κερνάει και  Γιάννης πίνει)».

Καταλήγοντας η ανακοίνωση των εργαζομένων της ΑΓΝΟ αναφέρει ότι «Έχουμε πλήρη εμπιστοσύνη στην ελληνική δικαιοσύνη και θα αποδειχτεί ότι ο κ. Κολιός και οι διευθυντές είναι υπεύθυνοι και υπόλογοι. Θα βγει στο φως η αληθινή σχέση των δυο εταιρειών προς όφελος πάντα της εταιρείας ΚΟΛΙΟΣ και θα δικαιωθούμε οι 400 και πλέον εργαζόμενοι και οι οικογένειες μας που όλο αυτό το διάστημα βρισκόμαστε σε απόγνωση». 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία