BACK TO
TOP
Business

Μήνυση κατά της διοίκηση της ΜΕΒΓΑΛ από ΔΕΛΤΑ

΄Κάνει λόγο για αθέτηση του προσυμφώνου εξαγοράς ζητά και διαχειριστικό έλεγχο της εταιρείας

Προς ναυάγιο οδεύει το ντηλ Δέλτα - ΜΕΒΓΑΛ

0
0

Στα δικαστήρια οδηγεί την οικογένεια Παπαδάκη που βρίσκεται στο «τιμόνι» της ΜΕΒΓΑΛ η ΔΕΛΤΑ με αφορμή την άρνηση της πρώτης να τηρήσει, όπως υποστηρίζει, το προσύμφωνο που είχαν υπογράψει οι δυο πλευρές τον περασμένο Απρίλιο για την εξαγορά της μακεδονίτικης γαλακτοβιομηχανίας.

Η θυγατρική της Vivartia φέρεται να κατέθεσε μήνυση ζητώντας δίωξη της πλευράς Παπαδάκη αλλά και διαχειριστικό έλεγχο στη ΜΕΒΓΑΛ  απευθυνόμενη σε ανεξάρτητο ελεγκτικό οίκο.

Υπενθυμίζεται ότι το τίμημα της εξαγοράς του 43% από την οικογένεια Παπαδάκη συμφωνήθηκε στα 4,5 εκατομμύρια ευρώ και προβλεπόταν να καταβληθεί μετά την εξόφληση υποχρεώσεως της Μεβγάλ προς τη Δέλτα ύψους 3,8 εκατ.

 Σημειωτέον ότι μέχρι σήμερα δεν υπήρχαν επαφές με τη Μεβγάλ, καθώς μάλιστα η Vivartia δεν συμμετέχει ούτε στο διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας, αν και κατέχει το 14,8% αυτής. Ας σημειωθεί ότι αυτή είναι η δεύτερη φορά που επιχειρεί η Vivartia να εξαγοράσει τη Μεβγάλ. H πρώτη απόπειρα ματαιώθηκε τον Σεπτέμβριο του 2012, παρά το γεγονός ότι η Επιτροπή Ανταγωνισμού είχε εγκρίνει τη συγκέντρωση. Ανεξαρτήτως, πάντως, της έκβασης στην υπόθεση της εξαγοράς της Μεβγάλ, στρατηγικός στόχος της Vivartia παραμένει η ενίσχυση της εξωστρέφειας έτσι ώστε σε ορίζοντα τριετίας το 30% του τζίρου της να προέρχεται από τις πωλήσεις της εκτός Ελλάδος. Η εταιρεία έχει πλέον παρουσία σε 38 χώρες, ενώ το 2011 δραστηριοποιούνταν μόλις στο 1/3 αυτών. Ειδικά ο κλάδος εστίασης της Vivartia έχει πλέον παρουσία σε 11 χώρες με 32 καταστήματα, ενώ το 2011 η παρουσία του περιοριζόταν σε 4 χώρες με 16 καταστήματα.

 

(Με πληροφορίες από reporter.gr, euro2day.gr)

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία