BACK TO
TOP
Business

Συζητούν ξανά Monsanto και Syngenta για το ντηλ της 10ετίας στα αγροχημικά

Κάτι παραπάνω από ζεστό φαίνεται ότι παραμένει το ενδιαφέρον της Monsanto για την Syngenta: Ένα περίπου χρόνο μετά την πρώτη ανεπιτυχή απόπειρα να προσδέσει στο «άρμα» τoυ την ελβετική εταιρεία, ο κορυφαίος αμερικανικός όμιλος σπόρων φαίνεται ότι επανέρχεται στο προσκήνιο με νέα πρόταση εξαγοράς.

Συζητούν ξανά Monsanto και Syngenta για το ντηλ της 10ετίας στα αγροχημικά

0
0

Όπως μεταδίδει το Bloomberg επικαλούμενο ανώνυμες πηγές με γνώση των διαπραγματεύσεων, η Monsanto τις τελευταίες εβδομάδες έχει προσεγγίσει ξανά τη Syngenta εκφράζοντάς για άλλη μια φορά και με εμφατικό τρόπο το ενδιαφέρον της για εξαγορά.

Σύμφωνα με το πρακτορείο, οι Ελβετοί εμφανίζονται για την ώρα επιφυλακτικοί επικαλούμενοι ενδεχόμενες επιπλοκές με τις Αρχές Ανταγωνισμού καθώς ενδεχόμενη ένωση των δύο ομίλων θα δημιουργούσε το ισχυρότερο γκρουπ στο χώρο των σπόρων και αγροχημικών παγκοσμίως.

Η αξία της Syngenta αποτιμάται αυτή τη στιγμή στα 35 δισ. δολάρια και ενδεχόμενη απορρόφησή της από τη Monsanto θα έδινε μεγαλύτερη ποικιλία και διαφοροποίηση στο χαρτοφυλάκιο προϊόντων της τελευταίας καθώς αποτελεί ηγετική δύναμη στο πεδίο των φυτοπροστατευτικών.

Aξίζει να σημειωθεί ότι η φημολογία περί ενδιαφέροντος της Monsanto έχει εκτοξεύσει τη μετοχή της Syngenta η οποία τη Δευτέρα ενισχύονταν στο χρηματιστήριο της Ζυρίχης κατά 12%- η μεγαλύτερη άνοδος των τελευταίων έξι χρόνων.

Γιαννης Τσατσάκης

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία