BACK TO
TOP
Business

Η ολλανδική αλυσίδα Ahold εξαγοράζει την Delhaize

Αλλάζει χέρια ο βελγικός όμιλος σούπερ μάρκετ που ελέγχει και την ΑΒ Βασιλόπουλος.

Συζητάει για συγχώνευση με την Ahold η Delhaize

2
0
Στην εξαγορά της βελγικής αλυσίδας σούπερ μάρκετ Delhaize η οποία, μεταξύ άλλων, ελέγχει και την ΑΒ Βασιλόπουλος προχωρά η ολλανδική Ahold.

Η συνδυασμένη εταιρεία θα έχει αξία 26,07 δισ. ευρώ, με βάση την τιμή κλεισίματος των μετοχών των δυο εταιρειών την Τρίτη.

Στο πλαίσιο της συμφωνίας, οι μέτοχοι της Delhaize θα λάβουν 4,75 κοινές μετοχές της Ahold για κάθε δική  τους μετοχή, με την Ahold να κατέχει ποσοστό 61% στη νέα συνδυασμένη εταιρεία και την Delhaize το υπόλοιπο.

Η Ahold δήλωσε πως θα σταματήσει το πρόγραμμα επαναγοράς τίτλων της και θα επιστρέψει στους μετόχους 1 δισ. ευρώ μέσω επιστροφής κεφαλαίου και reverse split, πριν την ολοκλήρωση της εξαγοράς.

Σε κοινή ανακοίνωσή τους οι δυο εταιρείες ανέφεραν πως η συνδυασμένη επιχείρηση θα έχει πωλήσεις 54,1 δισ. ευρώ, με συμπληρωματικές δραστηριότητες σε ΗΠΑ και Βέλγιο, Ολλανδία, Λουξεμβούργο.

Οι δυο εταιρείες αναμένουν συνέργειες ύψους 500 εκατ. ευρώ ετησίως μέχρι το τρίτο έτος μετά την συγχώνευσή τους.

Η νέα συνδυασμένη εταιρεία θα διαθέτει 6.500 καταστήματα με 375.000 συνεργάτες που θα εξυπηρετούν πάνω από 50 εκατ. πελάτες εβδομαδιαία στις ΗΠΑ και την Ευρώπη.

Μετά την ανακοίνωση του deal, η μετοχή της Ahold ενισχύονταν κατά 4%, ενώ 1,5% χαμηλότερα κινούνταν η μετοχή της Delhaize.

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία