BACK TO
TOP
Business

Το ταξίδι της Βayer CropScience στην αειφόρο γεωργία

Εκπαιδευτικό ταξίδι για συνεργάτες της διοργάνωσε η Βayer CropScience Ελλάδος, από 17 έως 20 Νοεμβρίου, στη Γερμανία με στόχο την εκπαίδευσή τους από ειδικούς επιστήμονες στο χώρο της ανθεκτικότητας ζιζανίων αλλά και την επίδειξη πρακτικών που συμβάλουν στην αειφόρο γεωργία.

Το ταξίδι της Βayer CropScience στην αειφόρο γεωργία

0
0

Στο ταξίδι πήραν μέρος σημαντικοί συνεργάτες αλλά και στελέχη της Εταιρίας από το Τμήμα Αγρονομικής Ανάπτυξης και Εγκρίσεων, Marketing, Πωλήσεων και Γενικής Διεύθυνσης.  Ο πρώτος σταθμός του ταξιδίου ήταν η Φρανκφούρτη , πόλη – κλειδί για την οικονομία της Γερμανίας αλλά και ολόκληρης της Ευρώπης καθώς είναι η έδρα του Γερμανικού Χρηματιστηρίου (Deutsche Börse AG), της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και πολλών τραπεζών και φημισμένη για τους ουρανοξύστες της.

Εκεί οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν το Ερευνητικό Κέντρο για την Ανθεκτικότητα Ζιζανίων (WRCC) το οποίο άνοιξε τις πόρτες του το Σεπτέμβριο του 2014 και αντιπροσωπεύει ένα μεγάλο μέρος έρευνας, τεχνογνωσίας και εμπειρίας στη διαχείριση της ανθεκτικότητας ζιζανίων μέσω βέλτιστων πρακτικών. Ο Επιστημονικός Διευθυντής του Κέντρου, Dr. Harry Strek παρουσίασε την ανάπτυξη μηχανισμών ανθεκτικότητας στα ζιζάνια, τους παράγοντες που την επηρεάζουν, στρατηγικές για την ελαχιστοποίησή της αλλά και τη σημασία των ολοκληρωμένων μέτρων διαχείρισης ζιζανίων ως μία ολιστική προσέγγιση στην αντιμέτωπιση του προβλήματος. Με την ολοκλήρωση της εισήγησης από τον  Dr. Η. Strek, η ομάδα της BCS είχε την ευκαιρία να ξεναγηθεί στα θερμοκήπια του Κέντρου και να δεί στην πράξη τις εργασίες έρευνας τόσο για νέα μόρια όσο και για την ανάπτυξη και εξέλιξη της ανθεκτικότητα των ζιζανίων, από τα πρωταρχικά της στάδια μέχρι την ταυτοποίηση μέσω βιοδοκιμών και τα ά πειράματα αγρού σε μικρή κλίμακα.

Επόμενος σταθμός της εκπαιδευτικής εκδρομής ήταν η πρότυπη φάρμα Damianshof κοντά στο Rommerskirchen στην ευρύτερη περιοχή της Κολωνίας που λειτουργεί από το 1845. Ο ιδιοκτήτης της φάρμας κ. Bernd Olligs ξενάγησε τους επισκέπτες στο χώρο και εξήγησε πως οι κύριες καλλιέργειες του εξαπλώνονται σε μία έκταση 1000 στρ. και αποτελούνται κυρίως από χειμερινά σιτηρά,  ζαχαρότευτλα, πατάτες και ελαιοκράμβη σε μία περιοχή με εξαιρετικό έδαφος. Στο δύσκολο έργο του η  Bayer CropScience ως συνεργάτης στην αειφορία υποστηρίζει τον παραγωγό από το 2009 προσφέροντας υπηρεσίες και τεχνογνωσία για την ανάπτυξη και υλοποίηση  καινοτόμων λύσεων με στόχο τη βιώσιμη γεωργία. Οι συνεργάτες της BCS είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τις πρακτικές εκείνες που απογειώνουν την παραγωγή αλλά και την εμπορικότητα των αγροτικών προϊόντων και να λάβουν χρήσιμες πληροφορίες για τις συνθήκες άσκησης της γεωργίας σε αυτή την περιοχή της  Γερμανίας.

Με το ταξίδι αυτό η Βayer αποδεικνύει έμπρακτα πως βρίσκεται στο πλευρό των συνεργατών της και μέσω της διαρκούς εκπαίδευσης και ενημέρωσης  επενδύει στην βιώσιμη γεωργία στην Ελλάδα.

 

Bayer: Επιστήμη για μία Καλύτερη Ζωή

Η Bayer είναι ένας παγκόσμιος οργανισμός που δραστηριοποιείται στο χώρο των Βιοεπιστημών και συγκεκριμένα στους τομείς της υγείας και της γεωργίας. Τα προϊόντα και οι υπηρεσίες της Bayer σχεδιάζονται με γνώμονα το όφελος των ανθρώπων και τη βελτίωση της ποιότητα της ζωής τους. Ταυτόχρονα, ο Όμιλος στοχεύει στη δημιουργία αξίας μέσω της καινοτομίας, της ανάπτυξης και της υψηλής απόδοσης. Η Bayer είναι προσηλωμένη στις αρχές της αειφόρου ανάπτυξης και δρα ως ένας κοινωνικά και ηθικά υπεύθυνος εταιρικός πολίτης. Κατά το οικονομικό έτος 2014, ο Όμιλος απασχόλησε περίπου 118.888 άτομα και είχε πωλήσεις της τάξεως των 42,2 δισεκατομμυρίων ευρώ. Οι επενδύσεις ανήλθαν σε € 2,5 δις ενώ οι  δαπάνες για R&D σε € 3,6 δις. Στα αποτελέσματα αυτά συμπεριλαμβάνονται τα οικονομικά στοιχεία του Τομέα Πολυμερών, ο οποίος εισέρχεται στο χρηματιστήριο ως ανεξάρτητη εταιρεία με την επωνυμία Covestro.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την Bayer Ελλάς, επισκεφθείτε το www.bayer.gr.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία