BACK TO
TOP
Business

Εξαγορά του γίγαντα τροφίμων του Ισραήλ Osem από την Νestle

Στην εξαγορά της Osem Investments Ltd., της μεγαλύτερης εισηγμένης εταιρείας τροφίμων του Ισραήλ, προς 3,3 δισ σέκελ προχώρησε η Nestle.

Η Nestle μηνύει και ζητά 50 εκατ. ευρώ από τη Suedzucker

1
0

Η Nestle θα καταβάλει στους μετόχους της Osem 82,5 σέκελ ανά μετοχή για να εξαγοράσει το υπόλοιπο μερίδιο 36,3% που δεν κατέχει στην εταιρεία. Η τιμή είναι κατά 26% μεγαλύτερη απ' την τιμή κλεισίματος της μετοχής χθες στο Τελ Αβίβ.

Η Osem, που φτιάχνει τα δημητριακά Cheerios καθώς επίσης και ένα δημοφιλές σνακ με την επωνυμία Bamba, αποτελεί πλέον τη μεγαλύτερη εξαγορά που έχει κάνει η πολυεθνική τα τελευταία 4 χρόνια, όπως δείχνουν τα στοιχεία του Bloomberg.

ηΜε την ανακοίνωση της συμφωνίας η μετοχή της Osem “εκτινάχθηκε” 24%, στα 80,75 σέκελ καταγράφοντας τη μεγαλύτερη άνοδο τουλάχιστον από το 1994. Η Nestle είχε πρωτοαγοράσει μερίδιο στην ισραηλινή εταιρεία το 1998.

Η εξαγορά είναι μέρος μίας στρατηγικής που πιθανόν να οδηγήσει την ελβετική πολυεθνική να εξαγοράσει πλήρως εταιρείες στις οποίες έχει μερίδια και σε άλλες χώρες προκειμένου να τις συγχωνεύσει, σύμφωνα με τον Alain Oberhuber, αναλυτή της MainFirst Bank AG.

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία