BACK TO
TOP
Business

Κοινό «ταμείο» από SABMiller και Coca Cola για τη νότια Αφρική

Την έμπρακτη στήριξη στη νότια Αφρική εκφράζει η συγχώνευση με σκοπό την εμφιάλωση μη αλκοολούχων ποτών των εταιρειών SABMiller και Coca Cola.

2
0

Η εταιρεία SABMiller Plc και η Coca-Cola Co. συμφώνησαν με την κυβέρνηση της νότιας Αφρικής να προστατεύσουν τις δουλειές και να δημιουργήσουν ένα ταμείο της τάξης των 27 εκατ. δολαρίων με αναπτυξιακούς πόρους για να εξασφαλίσουν τη αντιμονοπωλιακή έγκριση για τη κατασκευή μπουκαλιών για μη αλκοολούχα ποτά σε νότια και ανατολική Αφρική.

Η προτεινόμενη συγχώνευση θα διατηρήσει τις υπάρχουσες θέσεις εργασίας για 3 χρόνια, όπως ανέφερε εκπρόσωπος της εταιρείας SABMiller  που εδρεύει στο Λονδίνο. Μέρος των κονδυλίων θα διατεθεί στην αγροτική ανάπτυξη ενώ ένα άλλο τμήμα θα  δοθεί για την οικονομική ανάπτυξη εμπόρων που είχαν πέσει θύματα διακρίσεων κατά τη διάρκεια του απαρτχάιντ, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία.

«Η συμφωνία ανάμεσα στα δύο μέρη και στην κυβέρνηση της νότιας Αφρικής θα επισπεύσει τη διαδικασία έγκρισης», όπως ανέφερε η SABMiller.

Οι εταιρείες SABMiller και Coca-Cola, αρχικά συμφώνησαν στη συγχώνευση για την εμφιάλωση το Νοέμβριο του 2014 αλλά συνάντησαν εμπόδια όταν προσπάθησαν να κερδίσουν την αντιμονοπωλιακή έγκριση που ακολούθησε μετά την παρέμβαση του υπουργού Οικονομικής Ανάπτυξης, Ιμπραήμ Πατέλ. Η νέα εταιρεία θα εδρεύει στη νότια Αφρική κάτι που ήδη συμφωνήθηκε με την κυβέρνηση, όπως ανέφερε η SABMiller. H δικαστική ακρόαση της συμφωνίας θα ξεκινήσει στις 9 Μαΐου.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία