BACK TO
TOP
Business

Την Παρασκευή οι εξελίξεις για το deal Μεβγάλ με Sankaty

Το θέμα θα τεθεί εκ νέου στην εξ αναβολής γενική συνέλευση της Μεβγάλ την Παρασκευή 27 Μαΐου.

Προς ναυάγιο οδεύει το ντηλ Δέλτα - ΜΕΒΓΑΛ

3
0

Την προσεχή Παρασκευή 27 Μαΐου αναμένεται να ξεκαθαρίσει το τοπίο για το αν και κατά πόσο η γαλακτοβιομηχανία Μεβγάλ θα επικυρώσει το πολυθρύλητο «deal» με το επενδυτικό fund Sankaty ή οι μέτοχοί της θα βάλουν το χέρι στην… τσέπη και θα τη χρηματοδοτήσουν μέσω αύξησης του μετοχικού της κεφαλαίου.

Το κρίσιμο θέμα για το μέλλον της βορειοελλαδικής βιομηχανίας επρόκειτο να συζητηθεί στην προγραμματισμένη, στις 24 Μαΐου, γενική συνέλευση μετόχων, όμως τελικώς αποφασίστηκε να δοθεί μια μικρή χρονική αναβολή στη συζήτηση, της τάξεως των 3 ημερών, ώστε να ολοκληρωθούν κάποιες εκκρεμότητες, που έχουν να κάνουν με την αύξηση κεφαλαίου, εφόσον επιλεγεί αυτή η λύση. Σε μια τέτοια περίπτωση, να σημειωθεί, η σκέψη είναι να εισφέρουν οι μέτοχοι περί τα 10 εκατ. ευρώ, προκειμένου να λυθεί το πρόβλημα ρευστότητας της εταιρείας.

Πληροφορίες που διέρρευσαν από πηγές κοντά στους μετόχους, αναφέρουν ότι μια μερίδα αυτών κρίνει πως η βιομηχανία είναι βιώσιμη, εφόσον ρυθμιστεί το πρόβλημα της ρευστότητας και αναδιαρθρωθούν τα δάνειά τους και ως εκ τούτου ζητούν να παραμείνει ελληνικών συμφερόντων. Η εναλλακτική, όπως ειπώθηκε, είναι να υπογραφεί η συμφωνία με το αμερικανοβρετανικό fund.

Υπενθυμίζεται πως 43% των μετοχών της ΜΕΒΓΑΛ ανήκει στην οικογένεια Χατζηθεοδώρου- Παπαδάκη, το 14,8% στη ΔΕΛΤΑ, το 14,7% στην οικογένεια της Μαίρης Χατζάκου και το 27,5% στην οικογένεια Χατζάκου-Συμεωνίδη.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία