BACK TO
TOP
Business

Aμφιβολίες για το business plan ΜΕBΓΑΛ-ΔΕΛΤΑ

Αβέβαιο προβάλλει το µέλλον της γαλακτοβιοµηχανίας Μεβγάλ, καθώς οι πιστώτριες τράπεζες φέρονται να εγείρουν ενστάσεις για το κατά πόσο το επιχειρησιακό πλάνο που εκπόνησε και τους υπέβαλε η πλευρά των Μαίρη Χατζάκου και ∆ΕΛΤΑ είναι βιώσιµο, όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της Agrenda.

Aμφιβολίες για το business plan ΜΕBΓΑΛ-ΔΕΛΤΑ

2
0
Οι πληροφορίες αναφέρουν πως το µετοχικό δίδυµο, που ελέγχει πλέον τη βορειοελλαδική εταιρεία έχει επιδοθεί σε ένα «σαφάρι» επαφών στο τραπεζικό σύστηµα, για να εξασφαλίσει το πράσινο φως στο 5ετές αναπτυξιακό της σχέδιο, αλλά ως τώρα δεν έχει προκύψει κάτι χειροπιαστό που να «γεννά» λόγους βάσιµης αισιοδοξίας.

Να σηµειωθεί πως στην περίπτωση του αµερικανοβρετανικού επενδυτικού κεφαλαίου “Bain Capital”, που διεκδικούσε να αναλάβει την αναδιάρθρωση της Μεβγάλ, αλλά η πρότασή του (κεφαλαιακή ένεση 20 εκατ. εκ των οποίων τα 15 εκατ. για την ανάπτυξη της εταιρείας) απορρίφθηκε στην τελευταία γενική συνέλευση, οι τράπεζες είχαν συναινέσει

Το, µέχρι στιγµής, ατελέσφορο των συζητήσεων µε τις τράπεζες, δεν είναι το µόνο ζήτηµα που έχει αναδειχθεί από τις τελευταίες µετοχικές εξελίξεις στη Μεβγάλ, αφού από τα 10 εκατ. ευρώ της δροµολογούµενης αύξησης κεφαλαίου, µόλις τα 3,2 εκατ. ευρώ θα διοχετευτούν για τη στήριξη της ρευστότητας της εταιρείας. Από τα υπόλοιπα, 3,8 εκατ. θα αποπληρώσουν δάνειο προς την οικογένεια Παπαδάκη και τα άλλα 2,9 εκατ. δάνειο προς την Bartons.
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία