BACK TO
TOP
Business

Δεν καλύπτει τη Monsanto η νέα πρόταση Bayer

Η Monsanto απέρριψε και την αναθεωρημένη προσφορά εξαγοράς που άγγιζε τα 64 δισεκατομμύρια δολάρια από την γερμανική κολοσσό Bayer, τονίζοντας ωστόσο πως είναι ανοιχτή για περαιτέρω διαπραγματεύσεις με την γερμανική εταιρεία και όχι μόνο, σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας του Reuters.

Bayer CropScience: Με όραμα τη συνεχή ανάπτυξη

4
0

Η -αναμενόμενη κατά πολλούς- απόρριψη της Monsanto ασκεί πίεση στους Γερμανούς, οι οποίοι καλούνται να αυξήσουν ακόμα περισσότερο την προσφορά τους (υπενθυμίζουμε ότι η προηγούμενη προσφορά άγγιζε τα 125 δολάρια ανά μετοχή και τα 62 δις δολάρια συνολικά) . Οι δύο κολοσσοί παραμένουν σε περίοδο διαπραγματεύσεων επιδιώκοντας μια πιθανή συμφωνία.

Η διοίκηση της Monsanto απέρριψε ομόφωνα την προσφορά και ανέφερε χαρακτηριστικά «Η τελευταία προσφορά ήταν οικονομικά ανεπαρκή και ανίκανη να εξασφαλίσει συμφωνία. Παραμένουμε ανοιχτοί για εποικοδομητικές συζητήσεις με την Bayer αλλά και με άλλες εταιρείες για να εκτιμήσουμε αν μια τέτοιου είδους συναλλαγή είναι κερδοφόρα  για εμάς και αν μπορεί να πραγματοποιηθεί».

Στο στρατόπεδο της Bayer επικρατεί απογοήτευση για την απόφαση της Monsanto να απορρίψει την τελευταία προσφορά αλλά επικρατεί η επιθυμία  να συνεχίσει τις διαπραγματεύσεις κάτω από κατάλληλες συνθήκες που θα της  επιτρέψουν την πρόσβαση σε περισσότερες πληροφορίες.

Χάρης Βώσσος

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία