BACK TO
TOP
Business

Εντός Ιουνίου ο διαγωνισµός για πώληση Νηρέα και Σελόντα

Το πράσινο φως για την πώληση των Νηρέα και Σελόντα, των δύο µεγαλύτερων ελληνικών εταιρειών του κλάδου της ιχθυοκαλλιέργειας, έδωσαν οι πιστώτριες τράπεζες Πειραιώς, Eurobank, Εθνική και Alpha, που κατέχουν το 75,9% και 82,11% των δύο οµίλων αντίστοιχα.

Εντός Ιουνίου ο διαγωνισµός για πώληση Νηρέα και Σελόντα

1
0
Ξεπεράστηκαν, όπως αποδεικνύεται, τα προσωρινά εµπόδια που είχε θέσει µια εκ των πιστωτριών τραπεζών, ενώ τελεσφόρησαν οι προσπάθειες συµβιβασµού και εντός του µήνα θα υλοποιηθούν οι πρώτες ενέργειες για να ξεκινήσει ουσιαστικά ο διαγωνισµός

Στο πλαίσιο αυτό, θα δηµοσιοποιηθεί το σχετικό teaser που προβλέπεται σε σχετικές διαδικασίες και εν συνεχεία θα ανοίξει το VDR (virtual data room) όπου θα αναρτηθούν οι πρώτες πληροφορίες και τα απαραίτητα οικονοµικά στοιχεία για τους υποψήφιους αγοραστές. Σύµφωνα µε το επικρατέστερο σενάριο, ο διαγωνισµός θα αφορά και τις δύο εταιρείες, ωστόσο προβλέπεται ότι θα δοθεί η δυνατότητα (option) στους ενδιαφερόµενους επενδυτές να καταθέσουν προσφορά είτε και για τις δύο εταιρείες, είτε ξεχωριστά.

Το θέµα της συµµετοχής των τραπεζών σε ενδεχόµενη µελλοντική υπεραξία παραµένει στο τραπέζι, ενώ το επιθυµητό τίµηµα για τις τράπεζες ανέρχεται σε ποσό άνω των 300 εκατ. ευρώ plus equity ή άνω των 350 εκατ. ευρώ χωρίς equity.
Όσον αφορά τους υποψήφιους επενδυτές, οι πληροφορίες αναφέρουν τους KKR, την αµερικανική Amerra Capital Management, τη Harvard Investment Group - H.I.G. Capital, τους Oaktree, Fortress, Υork Capital, Rhone Capital, τη Lone Star και τον τουρκικό όµιλο Kilic, ενώ υπάρχουν και τουλάχιστον 4-5 Έλληνες ενδιαφερόµενοι
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία