BACK TO
TOP
Business

Αναζητά αγοραστές ο αμερικάνικος κολοσσός Dole Food

Τις πιθανότητες πώλησης των δραστηριοτήτων της φέρεται να εξετάζει η μεγαλύτερη στον κόσμο εταιρεία διακίνησης φρούτων και λαχανικών, Dole Food, σύμφωνα με δημοσίευμα της έγκριτης αμερικάνικης εφημερίδας Wall Street Journal.

Αναζητά αγοραστές ο αμερικάνικος κολοσσός Dole Food

2
0
Μάλιστα, σύμφωνα με την ιστοσελίδα του περιοδικού Fortune η οποία επικαλείται το δημοσίευμα της Wall Street Journal, δεν πέρασαν 5 μήνες από την είσοδο της Dole Food στο χρηματιστήριο και σκέφτεται η διοίκηση την πώλησή της. Σύμφωνα με τη Wall Street Journal, ο πρώτος γύρος για την κατάθεση προσφορών έληξε την προηγούμενη εβδομάδα με αρκετές ιδιωτικές εταιρείες να έχουν δείξει ενδιαφέρον

Σύμφωνα με τη Wall Street Journal, η διπλή διαδικασία προετοιμασίας για είσοδο στο χρηματιστήριο και παράλληλη πώληση μιας εταιρείας δεν είναι κάτι σπάνιο και εκτιμά ότι η Dole Food θα μπορούσε να συγκεντρώσει ένα αντίτιμο πέριξ των 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Απρίλιο, η Dole έκανε γνωστά τα σχέδια της για εισαγωγή στο χρηματιστήριο. Η εταιρεία συμπλήρωσε την αίτηση εγγραφής στις αρμόδιες υπηρεσίες, σχετικά με μια «προτεινόμενη αρχική δημόσια προσφορά μετοχών του κοινού μετοχικού της κεφαλαίου», ωστόσο δεν έχει καθοριστεί ακόμα ο αριθμός των μετοχών που θα τεθούν προς διάθεση, όπως και οι τιμές τους

Παρόλα αυτά, οι ειδήσεις για την πιθανή πώλησή της έρχονται λίγες εβδομάδες μετά από μια σειρά απολύσεων εργαζομένων στα κεντρικά της εταιρείας. Στα τέλη Αυγούστου, η Dole ανακοίνωσε τα σχέδιά της για να πουλήσει την εταιρική της έδρα και να μετακινήσει τις δραστηριότητες φράουλας από την Καλιφόρνια. Αυτό περιλάμβανε και την απόλυση 172 συνδικαλισμένων εργαζομένων στην περιοχή Oxnard στη νότια Καλιφόρνια. Η εταιρεία ανακοίνωσε από τότε ότι θα απολύσει επιπλέον 402 εργαζόμενους στην κοιλάδα Pajaro.

Η Dole Food ανήκει στο δισεκατομμυριούχο David H. Murdock και φέρεται να έχει δάνεια 1,3 δισ. δολαρίων και λειτουργεί με χαμηλά περιθώρια κέρδους και μειωμένα έσοδα. Πέρυσι ανέφερε έσοδα ύψους 4,5 δισ. δολαρίων (-3% από το 2015)

(Πηγή: fortune.com
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία