BACK TO
TOP
Business

Κλειδώνει το σχέδιο ΕΒΟΛ για επενδύσεις σε αρωματικά

Ένα βήμα πριν την οριστικοποίηση της συμφωνίας συνεργασίας βρίσκεται η ΕΒΟΛ με τουρκικό επενδυτικό σχήμα για εξαγωγές αρωματικών φυτών.

Κλειδώνει το σχέδιο ΕΒΟΛ για επενδύσεις σε αρωματικά

3
0

Μία ακόμη συνάντηση αυτή τη φορά στην Ξάνθη είχαν την περασμένη Παρασκευή ο Πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Βόλου κ. Νικήτας Πρίντζος και ο Αντιπρόεδρος κ. Ιωάννης Συρταδιώτης και ο Πρόεδρος της ΣΑΣΟΕΕ και γενικός διευθυντής της ΣΕΚΕ κ. Αλέξανδρος Κοντός με εκπροσώπους και διευθυντικά στελέχη τούρκικου ομίλου που συγκαταλέγεται μεταξύ των πρώτων στον κόσμο στις εξαγωγές αρωματικών φυτών.

Κατά την συζήτηση αναπτύχθηκαν πολλά θέματα τόσο της παραγωγικής διαδικασίας όσο και του εμπορικού τομέα, με στόχο:

- Να δημιουργηθεί μονάδα συσκευασίας και επεξεργασίας αρωματικών φυτών (ρίγανη, τσάι, χαμόμηλο, φασκόμηλο, λεβάντα) καθώς και συσκευασία οσπρίων, βοτάνων και οπωροκηπευτικών.

- Η μονάδα αυτή, θα έχει αποκλειστικά και μόνο εξαγωγικό χαρακτήρα και στο εταιρικό σχήμα θα συμμετέχουν ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Βόλου, επιδιώκοντας την ανάπτυξη της παραγωγής των εν λόγω προϊόντων στο Θεσσαλικό χώρο καθώς και η ΣΕΚΕ, με αντίστοιχο ρόλο στην περιοχή της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Σε δηλώσεις του στο Agronews, ο κ. Πρίντζος ανέφερε ότι μένουν να διευκρινιστούν κάποιες λεπτομέρειες, ώστε να οριστικοποιηθεί η συμφωνία συνεργασίας, η οποία εκτιμά πως θα βοηθήσει σε πολύ μεγάλο βαθμό στην αναδιάρθρωση των καλλιεργειών και στην μεταποίηση αγροτικών προϊόντων προστιθέμενης αξίας.

Να σημειωθεί ότι το επόμενο διάστημα θα ακολουθήσουν συναντήσεις στη Σμύρνη και στο Βόλο, με τελικό στόχο την υπογραφή της σχετικής σύμβασης.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία