BACK TO
TOP
Business

Κανένα ενδιαφέρον στον πλειστηριασμό για την ΑΓΝΟ

Ασυγκίνητη άφησε την εγχώρια και διεθνή επιχειρηματική κοινότητα, η απόπειρα εκποίησης, εν συνόλω, της πτωχευμένης γαλακτοβιομηχανίας ΑΓΝΟ, που επιχειρήθηκε από τη διορισμένη από το δικαστήριο σύνδικο την Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου.

Στο «σφυρί» στις 7 Δεκεμβρίου η βιομηχανία Αγνό

0
0

Ο πήχης, ως προς την τιμή εκκίνησης, για το σύνολο της περιουσίας της ΑΓΝΟ, δηλαδή για τα οικόπεδα, τα κτήρια, τον μηχανολογικό εξοπλισμό του εργοστασίου, τα οχήματα, καθώς και το εμπορικό σήμα της άλλοτε κραταιάς εταιρείας, είχε τοποθετηθεί στα 18,281 εκατ. ευρώ και αυτός ίσως ήταν ο λόγος για τον οποίο δεν επιδείχθηκε κανένα επιχειρηματικό ενδιαφέρον για τον πλειστηριασμό, ο οποίος τελικά κηρύχθηκε άγονος.

Το επόμενο βήμα, πιθανότατα, θα οδηγήσει σε επανάληψη της σχετικής διαδικασίας, αλλά αυτή τη φορά με χαμηλότερη τιμή εκκίνησης, χωρίς όμως να αποκλείεται να υπάρξουν και άλλες διευκολύνσεις προς τον εν δυνάμει στρατηγικό επενδυτή, για παράδειγμα ως προς τον τρόπο καταβολής του τιμήματος, ώστε να λειτουργήσει ως πρόσθετο δέλεαρ.

Εάν και σε αυτή την απόπειρα δεν εκδηλωθεί ενδιαφέρον, τότε υπάρχει η δυνατότητα τμηματικής πώλησης της περιουσίας της ΑΓΝΟ. Στόχος σε όλες τις περιπτώσεις είναι να συγκεντρωθούν το δυνατό περισσότερα κεφάλαια για να αποπληρωθεί μέρος από τις τεράστιες οφειλές, άνω των 50-60 εκατ. ευρώ, που άφησε η πτωχευμένη επιχείρηση προς τους εργαζόμενους, τρίτους προμηθευτές, την εταιρεία Κολιός, καθώς και προς το δημόσιο, το Μάρτιο του 2013 όταν και σταμάτησε οριστικά να λειτουργεί.

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία