BACK TO
TOP
Business

Μπόνους Monsanto σε αγρότες για το dicamba

Η Monsanto προσφέρει μετρητά σε Αμερικανούς αγρότες που χρησιμοποιούν ένα αμφιλεγόμενο ζιζανιοκτόνο που έχει συνδεθεί με εκτεταμένες ζημιές στις καλλιέργειες, προσφέροντας κίνητρο να εφαρμόσουν το προϊόν της, ακόμη κι αν οι ρυθμιστικές αρχές σε αρκετές πολιτείας των ΗΠΑ θέτουν περιορισμούς στη χρήση του.

Απροσδόκητη αύξηση κερδών, πωλήσεων για τη Monsanto

3
0

Το κίνητρο, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, αφορά την χρήση του XtendiMax με το VaporGrip, ένα ζιζανιοκτόνο που βασίζεται σε μια χημική ουσία γνωστή ως dicamba, και δύναται να επιστρέψει στους αγρότες πίσω πάνω από το 50% της τιμής πώλησης του προϊόντος το 2018, αν ψεκάσουν με σπόρους Monsanto σόγιας που έχουν σχεδιαστεί για να αντισταθούν στον φονέα ζιζανίων.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες αντιμετώπισαν φέτος μια γεωργική κρίση που προκλήθηκε από νέες συνθέσεις ζιζανιοκτόνων με βάση dicamba, οι οποίες όπως λένε αγρότες και εμπειρογνώμονες έβλαψαν καλλιέργειες επειδή εξατμίστηκαν και απομακρύνθηκαν από το σημείο όπου είχαν ψεκαστεί. Η Monsanto υποστηρίζει ότι το XtendiMax είναι ασφαλές όταν εφαρμόζεται σωστά.

Η προσφορά εξαργύρωσης χρημάτων της Monsanto έρχεται σε συνέχεια των απαιτήσεων που θέτουν οι ομοσπονδιακές και οι κρατικές ρυθμιστικές αρχές για εκπαίδευση των αγροτών που σκοπεύουν να ψεκάσουν με dicamba το 2018 και περιορισμό όπου χρειάζεται. Οι ειδικοί των ζιζανίων λένε ότι οι περιορισμοί καθιστούν τη χημική ουσία πιο δαπανηρή και δύσκολη στην εφαρμογή, αλλά το κίνητρο της Monsanto θα μπορούσε να βοηθήσει τους αγρότες να το χρησιμοποιήσουν ούτως ή άλλως.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία