BACK TO
TOP
Business

Ενισχύει τη θέση της στη Βραζιλία η Υara με την εξαγορά Vale

Η Yara International ASA ανακοίνωσε την ολοκλήρωση της εξαγοράς της Vale Cubatão Fertilizantes, μιας μονάδας παραγωγής λιπασμάτων στην Βραζιλία, για 255 εκατομμύρια δολάρια, με την αξία του λειτουργικού κεφαλαίου να υπόκειται σε προσαρμογή. Με τον τρόπο αυτό η εταιρεία ενισχύει την καθολική της παρουσία στην Βραζιλία, σύμφωνα με την ανακοίνωσή της.

Ενισχύει τη θέση της στη Βραζιλία η Υara με την εξαγορά Vale

0
0

Συγκεκριμένα, το νεοαποκτηθέν περιουσιακό στοιχείο στην πόλη Cubatão, πρόκειται για μια μονάδα παραγωγής αζώτου και φωσφόρου με δυνατότητα παραγωγής 200 χιλιοτόνων αμμωνίας, 500 χιλιοτόνων νιτρικού και 700 χιλιοτόνων φωσφορικών λιπασμάτων.

Η μονάδα απασχολεί περίπου 1015 μόνιμους εργαζόμενους καθώς και 970 συμβασιούχους. Η Yara ενοποίησε την εξαγοραζόμενη επιχείρηση, πράξη που τίθεται σε ισχύ από τις 15 Μαΐου του 2018,  συμπεριλαμβανομένης πιθανής υπεραξίας, ενώ παράλληλα επιμέτρησε όλα τα αναγνωρίσιμα περιουσιακά στοιχεία καθώς και τις αναληφθείσες υποχρεώσεις στις εύλογες αξίες τους κατά την ημερομηνία απόκτησης.

Ο πρόεδρος και CEO της Yara International, Σβέιν Χόλσεθερ, υποστήριξε ότι αυτή η εξαγορά σηματοδοτεί την αρχή μιας νέας «ενθουσιαστικής» περιόδου για την Yara στην Βραζιλία, εξηγώντας πως: «Αυτή η εξαγορά ενσωματώνει μονάδες παραγωγής αζώτου στο συνεχώς διευρυμένο χαρτοφυλάκιό μας στην Βραζιλία, ενισχύοντας και επεκτείνοντας την θέση μας τόσο στον βιομηχανικό τομέα όσο και στα λιπάσματα».

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία