BACK TO
TOP
Business

Tesco και Carrefour σχεδιάζουν κοινή αλυσίδα τροφοδοσίας

Οι γίγαντες του λιανεμπορίου ετοιμάζονται να κάνουν κοινές συμφωνίες με προμηθευτές και να αγοράζουν μαζί προϊόντα με στόχο να κρατήσουν τις τιμές χαμηλά εν μέσω αυξανόμενου ανταγωνισμού.

Tesco και Carrefour σχεδιάζουν κοινή αλυσίδα τροφοδοσίας

2
0

Το σχέδιο αυτό αφορά τα επόμενα τρία χρόνια, κατά τα οποία Tesco και Carrefour θα αγοράζουν προϊόντα μαζί, σε μια προσπάθεια να μειώσουν τα έξοδά τους και να χαμηλώσουν τις τιμές τους. Η στρατηγική αυτή συμμαχία ανάμεσα στην μεγαλύτερη αλυσίδα σούπερ μάρκετ του ΗΒ και της μεγαλύτερης αλυσίδας στην Ευρώπη, θα περιλαμβάνει κοινές σχέσεις με παγκόσμιους προμηθευτές καθώς και κοινή τυποποίηση προϊόντων με δική τους ετικέτα.

Η συμφωνία έρχεται εν μέσω ενός αυξανόμενου ανταγωνισμού στον τομέα του λιανεμπορίου στο ΗΒ, μετά από την ανακοίνωση για συγχώνευση των Sainsbury και Asda τον Απρίλιο, που «απειλεί» να κατεβάσει από την κορυφή την Τesco.

«Αναμφίβολα θα υπάρξει επιπλέον πίεση στους παραγωγούς ως αποτέλεσμα αυτής της συνεργασίας. Ο όμιλος θα προσπαθήσει να αξιοποιήσει την μεγάλη του αγοραστική δύναμη, όμως μερικά από τα οφέλη στους καταναλωτές θα έρθουν και από μια μεγαλύτερη λειτουργικότητα, καθώς θα είναι σε θέση να κάνουν διπλές αγοραστικές διαδικασίες», σχολίασε μεταξύ άλλων ο Φρανκ Γουντς, ειδικός στον τομέα του λιανεμπορίου στην NFU Mutual, ο οποίος στη συνέχεια υποστήριξε πως η συνεργασία αυτή θα έχει ως αποτέλεσμα αρκετοί προμηθευτές των Tesco να δουν τα προϊόντα τους σε Ευρωπαϊκά ράφια, ενώ παράλληλα θα υπάρξουν περισσότερα ευρωπαϊκά προϊόντα στη Tesco.

Εκτός από την συγχώνευση Asda και Sainsbury που φαίνεται πως ξάφνιασε τους ανθρώπους της Tesco, ένας ακόμα παράγοντας που οδήγησε σε αυτό το ντηλ, είναι η με γρήγορους ρυθμούς επέκταση της Lidl και της Aldi τα τελευταία χρόνια, που άσκησε περαιτέρω πίεση στα μεγάλα σουπερ μάρκετ του ΗΒ, στο να διατηρήσουν το μερίδιο της αγοράς και να γίνουν περισσότερο ανταγωνιστικά. Επιπλέον, ανησυχίες προκαλεί και η επιτυχία στο διαδικτυακό λιανεμπόριο, της Amazon. 

Το ντηλ έρχεται μετά από δυο χρόνια συζητήσεων μεταξύ των δυο εταιρειών, και αν και ακόμα δεν έχει γίνει κάποια επίσημη συμφωνία, οι δυο πλευρές ευελπιστούν πως μέσα στους επόμενους δυο μήνες θα έχουν πετύχει κάτι τέτοιο.

Σημειωτέον, η Tesco έχει 3.700 καταστήματα στο ΗΒ και σχεδόν 7.000 στον υπόλοιπο κόσμο, με κέρδη 1,4 δις ευρώ και πωλήσεις 64,9 δις ευρώ. H Carrefour διαθέτει 12,300 καταστήματα σε περισσότερες από 30 χώρες, ενώ τον τελευταίο χρόνο οι πωλήσεις της έφτασαν τα 88,2 δις ευρώ.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία