BACK TO
TOP
Business

Μαθήματα ζυθοποιίας από την Τήνο

Πριν από αρκετούς μήνες βγήκε στην παραγωγή μία νέα μπίρα pilsner, η Νήσος, που μας έρχεται από το κυκλαδονήσι της Τήνου. Πρόκειται για μια «φρέσκια» γεύση, απαστερίωτη και αφιλτράριστη, όπως άλλωστε απαιτούν οι ανάγκες του σύγχρονου «υποψιασμένου» καταναλωτή.

Μαθήματα ζυθοποιίας από την Τήνο

1
0

«Ξεκίνησε λίγο ανάποδα το όλο εγχείρημα», είπε στην Agrenda η Μάγια Τσόκλη, εκ των βασικών συντελεστών της ομάδας που βρίσκεται πίσω από την μπίρα Νήσος.
Με λίγα λόγια, οι ιδρυτές της Μικροζυθοποιίας Κυκλάδων στην Τήνο είχαν τον τόπο και θέλησαν να τον «παντρέψουν» με ένα προϊόν που θα δένει αρμονικά με την κουλτούρα και την ιστορία του νησιού.

Έτσι η γνωστή «περιηγήτρια» με τον σύντροφό της και ιδιοκτήτη της Μικροζυθοποιίας Κυκλάδων, Αλέξανδρο Κουρή, και τους συνιδρυτές Ελίνα και Κωστή ?άλλα επέλεξαν να επενδύσουν σε ένα νέο προϊόν «χειροποίητο». Η κυκλαδίτικη μπίρα Νήσος δεν παστεριώνεται, διατηρώντας όσο το δυνατόν ανέπαφα όλα τα διατροφικά συστατικά του κριθαριού και του λυκίσκου ενώ η ενανθράκωση -δηλαδή η προσθήκη διοξειδίου άνθρακα- γίνεται με φυσικά μέσα.

Η επένδυση στηρίχθηκε αποκλειστικά σε ίδια κεφάλαια, έγινε με πολύ προσπάθεια και υπομονή αλλά με πάρα πολύ αγάπη. «Αγάπη για τον τόπο» είπε χαρακτηριστικά η Μάγια Τσόκλη και μας αποκάλυψε ότι ετοιμάζονται μαθήματα ζυθοποιίας στο χώρο του ζυθοποιείου στη Βαγιά Τήνου με την τεχνογνωσία των συνεργατών της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής.

Κάπως έτσι λοιπόν έρχεται να «κουμπώσει» ο πρωτογενής τομέας με τον τουρισμό αφού οι επισκέπτες του νησιού θα συνδυάζουν τη βόλτα στο νησί με μαθήματα ζυθοποιίας.

Αποκλειστικός σκοπός της «Μικροζυθοποιίας Κυκλάδων στην Τήνο» είναι η παραγωγή, εμφιάλωση και χονδρική διάθεση μπίρας υψηλών ποιοτικών προδιαγραφών. Απώτερος στόχος, όπως σημειώνουν οι εμπνευστές της μπίρας Νήσος, είναι το όλο εγχείρημα να αποτελέσει πρότυπο, τόσο ως προϊόν τοπικής παραγωγής, όσο και ως παράδειγμα παραγωγικής επένδυσης που θα προσδώσει υπεραξία στο ίδιο το προϊόν αλλά και στην τοπική οικονομία των Κυκλάδων.

Στην παλιά Ροδιά
Η Μικροζυθοποιία Κυκλάδων στεγάζεται στον χώρο του εστιατορίου Ροδιά και είναι επισκέψιμη για το κοινό προσφέροντας ξεναγήσεις και γευσιγνωσία μπίρας.
Η μπίρα Νήσος παράγεται προς το παρόν σε μικρές ποσότητες και στόχος είναι εντός του καλοκαιριού, η δυναμικότητα του ζυθοποιείου να φτάσει τα 4.000 λίτρα την εβδομάδα. Διακινείται στα νησιά του Αιγαίου και στην Αθήνα μέσω της αλυσίδας ΑΒ Βασιλόπουλος και διατηρείται εκτός ψυγείου έως και έξι μήνες.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία