BACK TO
TOP
Πολιτικές

Πακέτο 10,7 εκατ. ευρώ για τους Φιλανδούς γαλακτοπαραγωγούς

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε την Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου ένα πακέτο στήριξης ύψους 10,7 εκατ. ευρώ για τους γαλακτοπαραγωγούς της Φινλανδίας. Αυτή η νέα στήριξη αποτελεί μια σειρά από πρόσφατα μέτρα που υιοθέτησε η Κομισιόν ως απάντηση για τη ρωσική απαγόρευση στις εισαγωγές ευρωπαϊκών αγροτικών προϊόντων.

Πακέτο 10,7 εκατ. ευρώ για τους Φιλανδούς γαλακτοπαραγωγούς

0
0
Ο Επίτροπος για τη Γεωργία και την Αγροτική Ανάπτυξη, Φιλ Χόγκαν, δήλωσε σχετικά: «Παρακολουθώ προσεχτικά τις σοβαρές επιπτώσεις που έχει η ρωσική απαγόρευση στους παραγωγούς γαλακτοκομικών προϊόντων στη Φινλανδία δεδομένης της απώλειας της ρωσικής αγοράς και της πτώσης των τιμών στη Φινλανδία. Πρόκειται για ένα κράτος-μέλος με το υψηλότερο μερίδιο παραγωγής γάλακτος που εξάγεται υπό μορφή γαλακτοκομικών προϊόντων προς τη Ρωσία.

Τώρα που οι τελευταίες πληροφορίες ελήφθησαν από τις φινλανδικές αρχές μπορέσαμε να μετρήσουμε τον αντίκτυπο της ρωσικής απαγόρευσης στις τιμές του γάλακτος στη Φινλανδία, χαίρομαι που η Κομισιόν μπορεί να παρέχει υποστήριξη με τη μορφή ενός χρηματοδοτικού κονδυλίου προς τη Φινλανδία, όπως έγινε νωρίτερα για τις τρεις χώρες της Βαλτικής»

«Το ποσό της στήριξης που παρέχεται στη Φινλανδία ανέρχεται στα 10,7 εκατ. ευρώ, ανάλογα με το επίπεδο της παραγωγής γάλακτος 2013/2014 στο πλαίσιο της εθνικής ποσόστωσης. Η φινλανδική κυβέρνηση θα πρέπει επίσης να συμπληρώσει την ενίσχυση προς τους παραγωγούς σε μια αντικειμενική και αμερόληπτη βάση», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση της Κομισιόν.
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία