BACK TO
TOP
Ελαιώνες και Αμπελώνες

Απόβαση γαλλικών οίνων στα μεγάλα σούπερ μάρκετ

Να ξεκινήσουν να πωλούν μαζικά στη λιανική αγορά και να διευρύνουν την παρουσίαση τους στα μεγάλα σούπερ μάρκετ ενθαρρύνει τα μέλη της, η Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία Ανεξάρτητων Αμπελοκαλλιεργητών (CEVI) όπως προέκυψε από το διήμερο συνέδριο τους στην πόλη Καχόρ της Γαλλίας στις 14-15 Απριλίου.

Απόβαση γαλλικών οίνων στα μεγάλα σούπερ μάρκετ

1
0
Για δύο ημέρες, Τετάρτη και Πέμπτη, οι αμπελουργοί συγκεντρώθηκαν στο νοτιοδυτικό διαμέρισμα της Γαλλίας (Lot) για να συζητήσουν τις στρατηγικές των επιχειρήσεων τους, εκτός από την πώληση ιδιοκτησιών

«Μετά τη δημιουργία της διαδικτυακής πλατφόρμας από την κρατική αγροτική υπηρεσία FranceAgriMer που λειτουργεί ως παρατηρητήριο του οινοποιητικού κλάδου και επιτρέπει στους οινοπαραγωγούς να παρουσιάζουν και να πωλούν τα κρασιά τους διαδικτυακά, οι παραγωγοί θα πρέπει να διερευνήσουν τις δυνατότητες που θα τους προσφέρουν τα σούπερ μάρκετ και οι υπεραγορές», τόνισε χαρακτηριστικά ο διευθύνων σύμβουλος της CEVI Jean-Jacques Jarjanette. «Είναι επιθυμία μας να ανοιχτούμε στην αγορά. Αλλά είναι αλήθεια ότι συχνά σε πολλά σούπερ μάρκετ φαίνεται ακόμη δύσκολη η πρόσβαση», ανέφερε ο ίδιος.



Σύμφωνα με την κρατική υπηρεσία FranceAgriMer, το 60% των πωλήσεων οίνου στη Γαλλία πραγματοποιείται στις υπεραγορές (μεγάλα σούπερ μάρκετ). Αλλά οι ανεξάρτητοι οινοπαραγωγοί – οι οποίοι καλλιεργούν, οινοποιούν και εμπορεύονται τα δικά τους κρασιά, χωρίς την παρέμβαση χονδρεμπόρων ή συνεταιρισμών – επιδεικνύουν μια μεγάλη διαφορά στο μέγεθος και τους πόρους, από 20 στρέμματα αμπελώνων σε πάνω από 1000 στρέμματα. Μερικοί από αυτούς έχουν εδραιωθεί ήδη προ πολλού σε σούπερ μάρκετ, όπως ο Pierre-Etienne Garzaro, 4η γενιά αμπελουργών σε μια περιοχή που παράγει σήμερα 400.000 φιάλες σε 700 στρέμματα στην περιοχή Entre-Deux-Mers (Μπορντώ)

Τα μέλη της CEVI πραγματοποιούν τακτικά εμπορικές εκθέσεις στη Γαλλία - η κύρια είναι το Νοέμβριο στο Παρίσι, όπου συγκεντρώνει χιλιάδες καλλιεργητές - στο Λονδίνο και το Αμβούργο. Τώρα έχουν ως στόχο την έναρξη των εκθέσεων στη Βόρεια Αμερική

(Πηγή: lefigaro.fr
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία