BACK TO
TOP
Πολιτικές

Συνεχίζει τις δυνατές επιδόσεις ο γερμανικός δείκτης Ifo

Στις 112,9 μονάδες σκαρφάλωσε ο γερμανικούς δείκτης Ifo για την επιχειρηματική εμπιστοσύνη τον Απρίλιο, έναντι εκτίμησης για 112,4, και διαμορφώθηκε στο υψηλότερο επίπεδο από τον Ιούλιο του 2011, σε μια σαφή ένδειξη ότι η μεγαλύτερη οικονομία στην Ευρωζώνη συνεχίζει τις δυνατές επιδόσεις. Τον Μάρτιο ο δείκτης είχε διαμορφωθεί στο 112,4.

Συνεχίζει τις δυνατές επιδόσεις ο γερμανικός δείκτης Ifo

1
0

Η επέκταση της γερμανικής οικονομίας αποτελεί σημείο – κλειδί για την ανάκαμψη της ευρωζώνης  την ώρα που η ΕΚΤ, το ΔΣ της οποίας συνέρχεται την ερχόμενη Πέμπτη, οδεύει προς μια απόφαση για το οπότε θα τερματίσει το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης.

 «Τα ισχυρά στοιχεία από τη Γερμανία ίσως ενισχύσουν τις φωνές που μιλούν για επιστροφή στη νομισματική κανονικότητα», αναφέρει η  Jennifer McKeown, επικεφαλής οικονομολόγος της Capital Economics στο Λονδίνο. «Όμως με τον υφιστάμενο πληθωρισμό να παραμένει σε χαμηλά επίπεδα γενικότερα στην Ευρωζώνη, αμφιβάλουμε ότι θα επηρεαστεί η ΕΚΤ».

Ο δείκτης Ifo για τις τρέχουσες οικονομικές συνθήκες στη Γερμανία βελτιώθηκε στις 121,1 τον Απρίλιο από το αναθεωρημένο 199,5. Ο δείκτης για τις προσδοκίες μειώθηκε στις 105,2 μονάδες από 105,7.

Υπενθυμίζεται ότι την Παρασκευή δημοσιοποιήθηκαν τα στοιχεία για την παραγωγή του ιδιωτικού τομέα, τα οποία έδειξαν επιβράδυνση άνω των προσδοκιών τον Απρίλιο εν μέσω μιας ασθενέστερης επέκτασης του τομέα υπηρεσιών. Tην Δευτέρα 24 Απριλίου αναμένεται και η δημοσιοποίηση των οικονομικών προοπτικών από τη Bundesbank.

Πηγή: Bloomberg

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία