BACK TO
TOP
Πολιτικές

Πιέσεις σε κρουασάν και μπριός από την αύξηση της τιμής του βουτύρου στην Ευρώπη

Αρτοποιοί και κατασκευαστές μπισκότων στη Γαλλία κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για τη μεγάλη αύξηση της τιμής του βουτύρου εδώ κι έναν χρόνο, που τους προκαλεί ασφυκτικές πιέσεις και απειλεί τη βιομηχανία με σοβαρές ελλείψεις στα παραδοσιακά κρουασάν, τις τάρτες και τα μπριός.

Πιέσεις σε κρουασάν και μπριός από την αύξηση της τιμής του βουτύρου στην Ευρώπη

1
0
Το διάστημα μεταξύ Μαΐου 2016 και Μαΐου 2017, οι τιμές του βουτύρου εκτινάχθηκαν κατά 92%, και αυτό το υλικό μπορεί να αντιπροσωπεύει έως το ένα τέταρτο της συνταγής, υπογραμμίζει ο Φαμπιέν Καστανιέρ, γενικός γραμματέας των κατασκευαστών μπισκότων και γλυκών της Γαλλίας, σε ένα δελτίο τύπου που εκδόθηκε σήμερα
«Στη βάση της επικρατούσας τιμής, το πρόσθετο κόστος σε ετήσια βάση εκτιμάται στα 68 εκατομμύρια ευρώ για τους κατασκευαστές μπισκότων και γλυκών σε σύγκριση με το 2016» διευκρίνισε ο Καστανιέρ, καταγγέλλοντας την «αφόρητη οικονομική πίεση»

«Η κατάσταση δυστυχώς θα επιδεινωθεί τις επόμενες εβδομάδες με υπαρκτό τον κίνδυνο να υπάρξουν διαταραχές στον εφοδιασμό του βουτύρου» τόνισε ο ίδιος. «Η έλλειψη βουτύρου μοιάζει με πραγματική απειλή για το τέλος του έτους και φέρνει έναν αέρα πανικού στις αγορές» επιβεβαίωσε ο γενικός αντιπρόσωπος της Ομοσπονδίας Αρτοποιών, Ματιέ Λαμπέ

Οι δύο ομοσπονδίες απευθύνουν επομένως έκκληση για επίδειξη υπευθυνότητας προς όλους τους παράγοντες του τομέα και ιδίως τους μεγάλους διανομείς και τον τομέα της εστίασης προκειμένου οι κατασκευαστές να μπορέσουν σύντομα να μετακυλήσουν στις τιμές τους την αύξηση. Σύμφωνα με τον Λαμπέ «οι τιμές καταναλωτή των κρουασάν, των ταρτών, των μπριός θα πρέπει να αυξηθούν σημαντικά, πολύ σύντομα»
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία