BACK TO
TOP
Πολιτικές

Ο συνασπισμός Jamaica επηρεάζει την ΚΑΠ

Έντονο προβληματισμό και πηγή αβεβαιότητας για τις συζητήσεις που διεξάγονται για την αναμόρφωση της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής μετά το 2020 εγείρουν τα αποτελέσματα των γερμανικών εκλογών.

Ο συνασπισμός Jamaica επηρεάζει την ΚΑΠ

2
0

Η Γερμανία μπαίνει σε φάση έντονων διεργασιών καθώς η πολιτική ατζέντα της χώρας μετατοπίζεται προς τα δεξιά και μια νέα πηγή αβεβαιότητας και κινδύνων προστίθεται για την Ευρώπη, που βρίσκεται ούτως ή άλλως σε κρίσιμη καμπή εξαιτίας και του Brexit.

Η σύνθεση του νέου κυβερνητικού συνασπισμού είναι το στοιχείο που ενδιαφέρει ιδιαίτερα και την Ελλάδα, όχι μόνο στα ζητήματα της ελάφρυνσης χρέους, αλλά και των πολιτικών που θα ακολουθηθούν από την μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης για το μέλλον του ευρώ, την αμυντική πολιτική, τις διατλαντικές σχέσεις και πολλά άλλα θέματα.

Εξάλλου, ο συνασπισμός τύπου «Τζαμάικα» είναι το μόνο βιώσιμο σενάριο, σύμφωνα τον Gaurdian, μετά τις γερμανικές εκλογές.Λαμβάνοντας υπόψη πως το SPD δεν θα συμμετάσχει ξανά σε συνασπισμό με το CDU-CSU, η μόνη συνεργασία που μπορεί να πετύχει η καγκελάριος Merkel είναι με τους Φιλελεύθερους (FDP) και τους Πράσινους (Green).

Όπως και να ‘χει θα απαιτηθούν επίπονες διαπραγματεύσεις μηνών για μπορέσουν τα τρία κόμματα να καταλήξουν σε μια κοινά αποδεκτή πλατφόρμα κυβερνητικής πολιτικής – και είναι αμφίβολο αν τελικά θα συμφωνήσουν. Νέα κυβέρνηση πάντως δεν πρόκειται να υπάρξει στο Βερολίνο πριν από τα μέσα Δεκεμβρίου, όπου θα αποφασιστεί ποια κόμματα αναλαμβάνουν τα ισχυρά υπουργεία - όπως είναι τα οικονομικά και οι εξωτερικές υποθέσεις. Αυτοί οι υπουργοί μπορούν να έχουν σημαντικό αντίκτυπο στην παγκόσμια πολιτική και ιδιαίτερα στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Η επιρροή του θα είναι ακόμη μεγαλύτερη μετά Brexit το 2019.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία